Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pianka w terra????

Pianka w terra????

Czesc,

jak myslicie czy mozna uzyc do zrobienia tla w terra pianki poliuryetanowej do uszczelniania???? Pianka i jakis klej z kamieniami???

Pozdrawiam KaczmarP

xol
    Guest

Re: Pianka w terra????

Do uszczelniania czego?

roznie to bywa ja tak robilem ale efekty sa srednie jest to lekkie i tanie i niezbyt pracochlonne ale ja wole np styropian(nie jest to moj pomysl) wlasnie skonczylkem terraium z tylnia sciana ze styropianu kosztowalo mnie to jakies 40zl. kupilem cal paczke styropianu do ocieplanie (tego jest duzo ale ja do kilku terrariow potrzebowalem) , 1,5l kleju do styropianu i piasek. rozgrzalem noz nad kuchenka gazowa i wypalaem rozne wglebiani potem posmarowalem dokladnie klejem i posypalem piaskie i wszystko przykleilem na sylikon do tylniej szyby

pozdrowienia snaak

pianka dobrze sie sprawdza jako wypełniacz np do bambusa, szczelin w płytach styropianu (łaczenie). Mozna tez robic tak całą dekorację, ale wymaga to troche wprawy. Wykończenie jak dla styropianu.

cze. a czy mozesz pokazac snaak na ci to wyszlo jakies zdjecie czy cos
    pozdrawiam padre

Snaak cala paczka lol to sporo. Jak na ocieplenie polowy domu;-)
    A tak serio jakiej grubosci styropianu uzywasz????

pianka jest bardzo dobrym materiałem (przy odrobinie wprawy mozna z niej zrobić wszystko - półki, skalne groty) ale zawsze (jeżeli terra jest dla jaszczurek albo legwanów należy nałożyć na nia zaprawę murarską
    dlatego że jest miękim materiałem (styropian też !!!) i jaszczurki będą wbijać w nią swoje pazury, co może poważnie im zaszkodzić a i taki efekt kłócia nie wygląda ładnie, przy hodowli weży nie jest to takie ważne
    w załączniku terra gdzie użyto pianki z zaprawa do dekoracji

Masz Kameleona jemenskiego z legwanem???

nie ja, znajomy weterynarz z którym robiliśmy to terrarium,
    są w nim 2 kameleony, 4 legwany i 2 gekony lamparcire
    ja mam węże a lega będe miał jutro

zjdec jeszce nie mam (nie posiadam cyfrowki a terraium ukonczylem w sobote) ale jak tylko dorwe cyfrowke to dam na stronke

Uprawnienia umieszczania postów