-
motylki i wazki i .....
Mamy juz wiosne a razem z nia na lakach pojawiaja sie roznego rodzaju owady czyli cos dla naszych kamkow i nie tylko. I tu mam pytanko:
Czy sa jakies przeciwwskazania azeby dawac kameleonowi motyle, czytalem ze mozna ale jakie? czy sa jakies gatunki, ktore moglyby mu zaszkodzic bo chyba najpopularniejsze u nas to bielik kapustnik i tzw pawie oczko oraz cytryn a wazki czy tez mozna dawac czy mu nie zaszkodzi bo sa naprawde niektore pokaznych rozmiarow niektore sa tez i male ale nie wiadomo co tam w sobie maja bo mam ogrod z oczkiem wodnym z dala od miasta i zanieczyszczen przy lesie i pelno tam tego lata wiec moznabyloby nalapac troche.
-
Re: motylki i wazki i .....
Hi!
Nie slyszalem zeby mial ktos jakies przeciwskazania (nie dam glowy uciac), ale nigdy nie zaszkodzily mojemu kamkowi motyle czy ćmy Ostatnio wracajac pozno do domu rozgladam sie po klatce schodowej czy nic nie lata w rodzaju cmy. Wydaje mi sie ze kamek je je bo wrzucam je w nocy a rano jak swiatlo sie juz swieci to nie ma cmy, a watpie zeby uciekla. hehehe
Pozdrawiam!
Dawid
Kameleon
3City
gg 1653654
-
a co do wazki to nigdy nie prubowalem:/
-
Ja z wazkami nie próbowałem , ale radze nie ryzykowac wazki mają bardzo twardy tułów i mogą uszkodzić kamka , a poza tym to sama hityna i skrzydła
-
Mój kameleon uwielbia motyle.
Lubi też małe oski, nie wiem jak się nazywają, nie prawdziwe osy tylko takie małe.
Jeśli chodzi o ważki to niestety nie mam pojęcia.
-
Witam ja juz swojemu gekowi dalem cme.I narazie nic mu nie jest czuje sie dobrze i ma willczy apetyt:-)))))))) Pzdrawiam Grki
Uprawnienia umieszczania postów