Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Żywe roślinki??

Mieszany widok

Żywe roślinki??

Mam pytanko, jakie roslinki moge wstawc do terrarium dla gekona lamparciego(oczywiście żywe). Czekam na propozycje. Jak mozecie to podajcie mi nazwy roslinek pnacych sie po korzeniach i takich naziemnych. Dzieki.

Re: Żywe roślinki??

np.bluszcz

Anolis1987
    Guest

Rośliny pnące po korzeniach: bluszcz (Hedera), Fikus pnący (F. pumila), ceropegia Wooda (Ceropegia woodi), pnące gatunki z rodzaju starzec (Senieco), homalonema, scindapsus (Epipremnum),
    Rośliny stepowe: Eszweria (Ehveria), Grubosz (Carasula), Kamyk (Lithops), Gastera, Starce (Senieco), Ceropegia, Rozchodnik (Sedum) gat. pokojowe, gymnokalicjum, nolina (Beucarneria), mammilaria (gat. o włoskowatych kolcach), głowa starca (Cephalocereus), jukka (Yucca).

Nefarious
    Guest

ja proponowalbym osobiscie sztuczne roslinki..mozna je nabyc w wiekrzych sklepach zoologicznych..kosztuja od 10 zl do 40zl w roznych rozmiarach ..maja przyssawki wiec mozna z nimi zrobic co ze chcesz..ja mam 90% sztucznych roslinek i jestem bardzo zadowolony i moj Lunek vel Golum takze

Anolis1987
    Guest

Bardzo współczuję temu zwierzakowi. Poszedłeś na łatwiznę ale to nie oznacza że twojemu podopiecznemu takie to coś się podoba.

Nefarious
    Guest

..mam rosilnek pół na pół nie mowilem ze wszystkie mam sztuczne ...najlepsze moim zdaniem to bluszcz paproc i ewentualnie jakies lisciaste z gruba lodyga

Trunks
    Guest

ja kupiłem do terra z lampartem zielistke, małą za 5zl ale urośnie większa, wystarczy żeby miała wilgotno, mam też jeden żywy kamień ale musze poczekać ze 2 lata aż rozkwitnie

roślinka musi mieć wilgotno al lampart nie - musisz sie zdecydować....

Uprawnienia umieszczania postów