Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Felsuma madagaskarska - pytania

CD/Tombik
    Guest

Felsuma madagaskarska - pytania

Witam
    1. Jaka bedzie najlepsza swietlowka UV do terrarium 85 x 45 x 70 [jesli mozna to prosze podac konkretny model]
    2. Jakie najlepsze bedzie podloze ?
    3. Jakie sa ich zwyczaje?
    4. Ulubiony pokarm ?
    5. Czy sa szybkie ? Dobrze skacza ?
    6. Odrzucaja ogonek ?
    7. Czy jesli trzyamlbym pare to czy samiec nie zameczy samicy ?

Zybex
    Guest

Re: Felsuma madagaskarska - pytania

Tak wiec w odpowiedzi na pytanka to:
    1 - U siebie zamontowalem swietlowke: repti glo 8.0 i dodatkowe zrodlo ciepla w postaci promiennika ciepla pod ktorym lezy kamien na ktorym lubi sie dosc czesto wygrzewac.
    2 - Co do sciolki to mam zmieszane cos torfo-podobnego ( nie pamietam juz co to dokladnie jest ) z mala iloscia pisaku.
    3 - Moja akurat lubi obserwowac wszystko z gory terrarium gdzie ma swoje ulubione miejsce wsrod zieleni. Jest z tego miejsca slabo widoczna dla innych, a widzi wszystko co sie dzieje wokol niej. Robi sobie tez czeste wycieczki po szybach terrarium.Tak wiec na ziemi pojawia sie sporadycznie.
    4 - Chyba najchetniej zajada sie swierszczami ktore potrafi wziasc z reki i miodem, oczywiscie w zestawieniu z witaminkami.
    5 - Szybkie sa i dobrze skacza , to trzeba im przyznac raz mi uciekla i mialem problem ze zlapaniem tego stworzonka
    6 - Wydaje mi sie ze ogonka nie odrzucaja. Jest na etapie oswajania i miala kilka powodow aby to zrobic
    7 - Chwilowo mam tylko samice i szukam dopiero samca z okolic Wawy wiec nie jestem w stanie wypowiedziec sie na ten temat.

Uprawnienia umieszczania postów