Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Robale w terra

Mieszany widok

Robale w terra

Mam wielki problem, podloze maoje sklada sie z pisku na dnie i kamieni duzych na wierzchu, dzis zobaczylem ze pod kamieniami jest duzo takich malych robaczkow, sa przede wszystkim pod kamieniami na ktorych lezy kupa gekona lamparciego, pomozcie mi i powiedzcie co mam z tym zrobic> Pliska o szybkie odpowiedzi.

Re: Robale w terra

w sumie nie jest ich tak duzo ale wiem ze byly i sa, jak myslicie od czego one mogly sie wziasc u mnie w terra??

Anolis1987
    Guest

w terra U mojego lampartka też zauważyłem małe robaczki ale po jakimś czasie zame znikły. Chyba zdechły z głodu albo uciekły między odchody.

iwona krzywkowska
    Guest

A to nie sa małe świerszcze? Małe świerszcze są mikroskopijne. Mogły się wylęgnąć. U mnie bardzo często się wylęgają w terrarium i lubia chowac sie pod korzeniami i kamieniami.

Nie wim co to jest, ale wielkie dzieki za pomoc, dla pewnosci wymieniam cale podloze a terra spryskalem preparatem przeciwko roztoczom, geki przenioslem do innego terra. Pozdrawiam.

iwona krzywkowska
    Guest

ja myślę, że to jednak świerszcze i nie musisz pryskać żadnym preparatem. Wystarczy tylko wymienić podłoże, preparat może zaszkodzić gadzince.
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów