Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Przewoz kamka

Mieszany widok

Plusza
    Guest

Przewoz kamka

Kamek na ktorego czekamy jest ze sklepu we Wroclawiu, jednak w Warszawie w Smoku tez widzielismy slicznego jemena i troche sie wahamy czy go nie kupic... Bo na nasze jajeczko czekamy juz tak dlugo (( Jednak mamy taka sytuacje ze Lunek bedzie mieszkal u mojego chlopaka wlasnie kolo Wroclawia i zastanawiamy sie, czy przewiezienie kamka pociagiem na taka odleglosc bylo by dla niego "bezpieczne" a przedewszystkim czy by sie za bardzo nie zestresowal bidak. No i dochodzi pytanie jak go bezpiecznie przetransportowac. To narazie jest tylko takie gdybanie ale czy ktos mial sytuacje z takim przewozem kamka?

xol
    Guest

Re: Przewoz kamka

Jak widzieliście go niedawno (taki podrośnięty samczyk), to nie jest na sprzedaż, tylko w hotelu
    A tak czy inaczej radziłabym cierpliwości, po co stresować zwierzaka...

Plusza
    Guest

Nie, podrosniety to wiem ze na hotelu byl, a ten jest do sprzedania, maly dosc ale dwa tygodnie temu jeszcze byl wiec chyba nikt go nie chce z checia bysmy sie nim zaopiekowali tylko wlasnie tak tez myslelismy ze nie ma co malucha meczyc podroza. Poza tym kosztuje 300zl a to troche drogo :/

<anolis>
    Guest

Widziałem go... całkiem fajny ,sam moze sobie kiedys kupie kameleona

Plusza
    Guest

Qrcze :/ bylismy w sobote w Smoku i spedzilismy chyba z 20 minut z nosami przyklejonymi do szyby tego malego kamka! Strasznie nam sie podoba i o maly krok go nie kupilismy, zwlaszcza ze wlascicielka zapewniala ze nie ma problemu z przewozem, wystarczy fuan-box wsadzony pod kurke zeby cieplo bylo i bla bla bla... Ale mysle ze to i tak mogloby niepotrzebnie zestresowac maluszka W koncu pociagi to glosne maszyny a dworzec ten nie nalezy do najcichszych miejsc... Zobaczymy, narazie czekamy na wyklucie jajczeka ale to czekanie trwa juz strasznie dlugo

Wesoły_hopak
    Guest

kup w bioffilu napewno ci dobrze dostarczą sam kupowałem węża i wiem www.biofil.pl

dr Robert
    Guest

Kameleona przewozi się w pudełku (jeśli fauna box to najlepiej wsadzić go jeszcze do płówciennego worka lub pudełka). Trzeba umieścić stabilnej, odpowiedniej grubości gałązkę na której kameleon będzie siedział. Kameleon powinien być transportowany w ciemności. Jest to związane z ograniczeniem stresu To jedyne jaszczurki, które zasypiają bardzo szybko po przeniesieniu ich w ciemne miejsce. Podróż przebiega wówczas prawie bezstresowo.

Plusza
    Guest

Mam nadzieje temat nieaktulany

Pochwale sie ze w sobote odbieramy juz naszego kamka! Wiec mysle ze pomysl z przewozem juz nie aktualny! Dzieki za odp. P.S. Juz sie nie mozemy doczekac )))))))))))))))))))))

Uprawnienia umieszczania postów