-
odkażanie terra
cześć witam wszystkich :-)
mam pytanko. Czym odkażać terra zakładam że coś tam sie rozwija 22 - 29 C plus 70-80 wigotność to dość dobre warunki dla rużnych żyjątek ??? :-)) i jak wyglądą sprawa mycia szyb (chemia ??? jak tak to jaka) ja dotej pory wewnącz używam irchy samochodowej ( czystej:-) ) i ciepłej wody ale to nie to co chemia ;-P
pa pa :-)
-
Re: odkażanie terra
ja nie uzywam żadnej chemii w terrarium. odkarzanie to u mnie dokładne wymycie gabeczką i ciepłą wodą kawałek po kawalku terrarium.
mycie szyb wilgotną szmatką, chemiii nie używam.
-
Jak chcesz odkazić "na szybko" to spryskać spirytusem Do mycia szyb polecam Bioclean - specjalny preparat do właśnie tego typu rzeczy
-
Wszystko zależy od tego, czy chodzi Ci o odkażanie profilaktyczne bez ruszania elementów wystroju i podłoża, czy interwencyjne w przypadku inwazji pasożytów. Doprecyzuj pytanie.
-
dniki dobrze gada. bo jak ci się robactwo rozpełzło to nie pozostaje nic innego jak wypierniczyć cały wystrój i odkazić (wyczyścić i zdezynfekować), wymienić ściółkę i wyczyścić ścianki terra
-
Iwermektyna dostaniesz u weterynarza albo frontline
-
Szybę, na której są ślady zaschniętej wody (żółw polubił chlapanie) czyszczę, za czyjąś poradą, plasterkiem cytryny i wycieram do sucha. Może i kropla soku kapnie do wody, ale to chyba jej mocno nie zakwasi.
-
Do odkażania terrarium dobra jest lampka kwarcowa, bądź bakteriobujcza, ale nie opłaca się kupować.
Zakładając jeszcze, że wymieniasz ziemię.
Uprawnienia umieszczania postów