Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Aklimatyzacja anolisa...

Azzie
    Guest

Re: Za jakies max 2 dni zdechnie :((((

Co dziwnego jeszcze zyje... Wyglada jak chodzaca smierc ale chodzi

Troche chyba zjadl, dwa razy z pipety (z czego raz pozniej wyrzygal swierszcza ) i chyba kilka razy samodzielnie...
    Troche ciezko mi powiedziec co on je samodzielnie bo w karmniku na swierszcze dzieja sie rozne rzeczy

Bylem juz swiadkiem znikania z niego swierszczy (mam nadzieje ze zostaly zjedzone a nie uciekly)
    Widzialem jak larwa macznika przegryza na pol spiacego swierszcza (przejechala przez niego jak pila spalinowa).
    Widzialem tez jak dwa swierszcze sie zagryzaja i jeden konczy swoj zywot jako pol swierszcza utytlane w swoich wnetrznosciach...

A ostatnio wieczorem zagladam do karmnika - jeden swierszcz. Zagladam rano a tam ich trzy sztuki

Jarek Zajączkowski
    Guest

Wykąp zwierzątko w ciepłej wodzie 32-35 st C. Daj mu się napić podczas kąpieli.......

<anolis>
    Guest

Skąd jesteś Azzie??

Azzie
    Guest

Z Warszawy.

Azzie
    Guest

Prawde mowiac pomysl wydaje mi sie niezbyt trafny...

Anolek sie mnie boi bo ostatniej probie karmienia na sile i wole go nie narazac na dodatkowy stres, a juz kapiel chyba by go zabila

CD/Tombik
    Guest

Życze anolisowi zdrowia !!!

Ej nie wiem czy to dobry pomysl bo niewiem jak jest z anolisem ale moze jakas papke dla dzieci ? gerbera np... Moze takie cos zje ? ale czy mozna to podawac anolisowi to niewiem. Azzie a masz swietlowke UV w terrarium? Czy anolek jest ciagle zielony ?

CD/Tombik
    Guest

Re: Życze anolisowi zdrowia !!!

Jesli mozesz to zalacz aktualne zdjecie anolka... Pomoze to expertom pomoc Ci i Twojemu anolisowi

Jarek Zajączkowski
    Guest

To nie jest pomysł tylko próba ratowania życia.

CD/Tombik
    Guest

Azzie jesli masz komus ufac to tylko J. Zajączkowskiemu. Uratowal wiele wiele zwierzat !!! Mi osobiscie nie pomogl ale wiem ze jest to jeden z najlepszych fachowcow w swoim zawodzie.

Azzie
    Guest

Zdjecia anoliska

Oto zdjecia... Tego co jeszcze zostalo z mojego pupila ((

Wykapalem go, nie wiem dokladnie ile woda miala stopni (byla raczej ciepla i nie miala wiecej niz 35 stopni - sprawdzone takim zwyklym "ludzkim" termometrem). Anolek nie wykazywal wiekszego zainteresowania - raczej uciekal mi dalej na reke, gdy zostawilem go samego w umywalce - dosc szybko z niej wyszedl i wszedl mi na reke. Nie chcial pic...

Uprawnienia umieszczania postów