Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Niesmialy Gekon

Niesmialy Gekon

Hej od 5 dni mam samca gekona Lamparciego..i kurcze jakis on taki niesmialy siedzi tylko caly czas w rurze z korka w nocy tylko wystawia glowe a lazi po terra chyba jak juz wszyscy pojda spac...jak dlugo aklimatyzuja sie gekony? Bo dzisiaj dostal harem zlorzony z 4 pieknych mlodziutkich samiczek ktore pol godziny po wpuszczeniu po terra zaczely po nim latac biegac, zwiedzac wogole sie nie boja nie chowaja tylko zwiedzaja i zwiedzaja..a ten glupol tylko wystawil jedno oko zza winkla i patrzy..cholera albo mam Gecka Pedzia..albo jes taki niesmiały.. moze jakies srodki pobudzajace? Frugo Amandi, albo Exite? zeby sie chlopak rozruszal? a tak powaznie to jak dlugo wasze gekony nie wylazily z norek po kupieniu? Pozdrawiam M.

Re: Niesmialy Gekon

heheh o stary ale ze mnie rozweselil tym postem niesamowicie
    dzieki hehe
    a co do niesmialosci
    to mam to samo tez kupilem se gekusia jakies 2tyg. temu i jakos takos sie chowa czseto chociaz tera mi wszedl na polke gdzie widzi cale terr. no i jak wkladam reke i tak trzymam jakis czas w miejscu to sam podchodzi do mnie i se lize i wchodzi czasem
    nie wiem dokladnie czy mam samca czy samice
    ale jak na poczatku go wpuscilem to tez zwiedzial ciagle cale terr i tak fajnie hehe ciekawski wszysteigo byl
    jak chcesz fotki to podaj mi maila ja ci wysle zdjecia mojego terr i gekusia
    pozdr.

hehehehe o nie stary powinni dac ci Nobla
    normalnie padlem na zawal cyckow czytajac ten post
    az mi lzy zaczely leciec hehehe ))))))
    masz u mnie plusa
    no i jeszcze jednemu samcowi 4 samice ja niemoge) jak bym mial kase to tez bym mu kupil tyle
    a moze masz jakis kontakt gdzie tanio sa ?
    pozdr.

Gekus napisał(a):
    > normalnie padlem na zawal cyckow czytajac ten post

jezu chyba sie starzeje .. bo nie wiem co to jest zawal cyckow ???

Pozdro

heheh tak przytoczylem tylko
    bylem bardzo rozweselony i nie wiedzialem ja kto wyrazic
    wiec...
    no dobra ale kolega ma problem wiec nie mozna se zartowac
    heheh ale no nie moge roz...bal mnie tym textem strasznie ;]
    dawno sie tak nie smialem
    pozdr. jeszcze raz dla Lestat-a
    you'r the best

przemo68
    Guest

Po 5 dniach to powinien już śmigać po terrarium.Nastaw budzik na 2.00 w nocy i wtedy sprawdz.A może potrzebuje jeszcze paru dni ? pozdrowka

moja samiczka w dzien to tylko do zarcia wychodzi a w nocy to czasmi chodzi albo zostaje w jamce

Trunks
    Guest

ja kupiłem gekona lamparciego jakieś...2h temu jest super, nie wiem jakiej jest płci...kupowałem na chybił trafił, cóż, to jest mój pierwszy zwierzak terrarystyczny, lubie patrzeć jak chodzi ale nie chce go teraz szturchać, niech sie przyzwyczai, ciekawe jak to długo potrwa, ciekawe jest też to że świerszcz przeszedł przed jego nosem a on sie.....przestraszył )) mam nadzieje że w nocy jakiegoś zje

pozdro

CD/Tombik
    Guest

Trunks nie powinienes dawac swierszcza gekonowi 2 godziny po wlozeniu do terrarium. Gek sie przestraszyl bo on sie teraz aklimatyzuje

Trunks
    Guest

hmm świerszczy nie zjadł, one są teraz za kokosem a gek za korzeniem więc jest spoko, właśnie widze kawałki wylinki w terrarium ciekawe jak Gizma wygląda teraz

Uprawnienia umieszczania postów