-
Czy można zostawić?
Mam jedno małe pytanko, jeszcze nie mam jaszczurki ale zamierzam kupno najprawdopodobniej gekona fasciata(teratolepis fasciata). Jest jeden problem mianowicie chcialbym dowiedzieć się czy można zostawiać jaszczurkę samą na np.14 dni?? Pytam się bo nie wiem co robić z nią gdy wyjadę z całą rodzinką na wakacje! Prosze o odpowiedź. Paweł
-
Re: Czy można zostawić?
Ja tam sie bardzo nie znam, ale mysle, ze dwa tygodnie to b.dlugi czas jak na niedoglądanie zwierzaka. W kazdym razie ja bym mojego geka na taki dlugi czas nie zostawial samego, trzeba przeciez miec kontrole nad tym co sie dzieje u niego. Sprobuj poszukac kogos w swojej okolicy, kto zajmuje sie terrarystyką i pogadaj z nim czy w takich wypadkach moze przechowac gada itd. Trzeba sie wspierac w takich sytuacjach
-
Wiesz co
Gady sa bardzo wrazliwe i wymagaja STALEJ opieki : kontroli wilgotnosci, temperatury, dostarczania pokarmu...
Nie da sie ich zostawic tak poprostu jak zostawia sie psa u babci jadac na wakacje ( ...
Jedyna mozliwosc to inny hodowca, lub przechowalnia - pamietaj jednak ze to dodatkowe stresy dla gada.... pogadaj tez w sklepach zoologicznych,- jesli maja ci ja przechowac to rzadaj zeby jej terrarium stalo na zapleczu ( a nie zeby gad zdychal ze stresu przez 2 tyg na wystawie) pilnuj takich "detali jak UV" pokarm woda...czy widzi inne jaczurki ( dla nie ktorych gadow to strsujace)
Cos za cos Gady sa super ale to nie Tamatogoczi dzialajace kiedy bedzie nam pasowalo.... to niestety tez obowiazki... i to regularne.
Pozdrwiam Kuba
-
-
Nie ma się czym chwalić ((
-
now właśnie, wstydziłbyś się pisząc: " jakoś wytrzymały" !!!
-
Wiesz , kiedy czytam takie teksty to robi mi sie nie dobrze ! Gady nie są zabawkami , ! to zywe stwożenia , nalezy im sie odrobina zainteresowania ! to za twoje jaszczurki nie padły przez miesiąc to tylko twoje szczęście , ale spójrzmy prawdzie w oczy... ZNĘCAŁEŚ SIĘ NAD NIMI po prostu je męczyłeś !
Sorry moze to troche za ostro , ale to mnie po prostu irytuje , ze nieodpowiedzialni ludzie kupują sobie gada a potem maja wszystkie obowiązki w d****
-
W niektórych sklepach zoologicznych są tzw. hotele dla zwierząt!
Doba pobytu Geka kosztuje około 6 - 7 zł!
Uprawnienia umieszczania postów