Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: agamy i gekony

Mieszany widok

agamy i gekony

Czy można trzymać a. bł. z g. toke lub g. lamparcim?

...:James:...
    Guest

Re: agamy i gekony

Wsumie można Toke i Błotna trzymać razem ale i jedno i drugie jest mięsożerne i mogą rywalizować o pokarm i w dodatku agama prowadzi dzienny tryb życia a gekon nocny. Osobiście radził bym jakieś zwierze roślinożerne np. żółw stepowy, legwan zielony, równie ważną żeczą jest aby zwierze te nie było mniejsze niż ok. 25cm.

pozdrofka
    GG:4350211

Nook
    Guest

a ja myśle James że te jaszczurki pochodzą z róznych środowisk i to dlatego nie powinno się ich w żadnym wypadku łączyć!

Jak na moje oko nie trzeba być terrarysta zeby to wiedzieć wystarczy przeczytać OPISY

agama blotna z g. lamparcim moze byc ciekawie jesli przyjmujesz zaklady to ja stawiam na wygrana agamy blotnej.

w opisie a.błotnej napisano że może przebywać z toke, ale w opisie toke napisano że ten gekon walczy o swoje terytorium, wiec???

cromat
    Guest

wiec zrob se dwa terra do jednego se wloz gekona a do drugiego agame i bedzie spokoj......

niektórzy te 2 gatunki trzymająze soba razem i jest wporzadku

ale przeciez nie chodzi o to by wpakowac jak najwiecej RÓŻNYCH gadow do jednego terrarium tylko by mialy dobrze... zalaczam zdjecie ktore pstryknalem na targu, to ze zolwie tak trzymaja wcale nie znaczy ze jest "wporzadku"...

...:James:...
    Guest

Skoro toke jest tak zaczepny długo by nie pożył z agamą on rośnie do 35cm a agama przeciętnie do 80cm to nie ma wielkich szans

pozdrofka

Z toke możesz trzymać. Dorosłe są na tyle duże że agama się nimi nie zaintewresuje jako pokarmeem a terytorium bronią przed samcami tego samego gatunku. Ja tak osobiście trzymałem i nie było żadnych problemów.

Uprawnienia umieszczania postów