Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: Zaszla pomylka ...

dr Robert
    Guest

Re: Zaszla pomylka ...

Alicja nie jest znowu aż tak dobrze z moją wiedzą i aż tak źle z polskimi serwisami. Np. na wężach, nie mówiąc już o bezkręgowcach znam się słabo. To jest taki problem, że jak zaczynasz interesować się jakąs bardziej wąską grupą to przestają Ci wystarczać opisy na polskich stronach. Jak zaczęłas trzymac agamę brodate i się nimi interesować i wiesz jak i gdzie szukać informacji to jasne, że stałas się specjalistką od brodatych (a wczesniej od legwanów). Nigdy ich nie trzymałem, więc jak przejrzałem Twój opis to rzeczywiscie te chipsy zwróciły moją uwagę i trochę się na tych chipsach zatrzymałem ))

Uwazam , ze Forum jest dla wszystkich zainteresowanych i powinno sluzyc dla nich , najgorsze jest to jednak ,ze skupiacie sie wiecej na wzajemnej rywalizacji niz na innych ciekawszych dla forum sprawach z ktorych wiele osob mogloby skorzystac. Musze stwierdzic, ze ciezko jest przebic mur ktorym otoczyly sie niektore grupy .Ich ignorancja dla nowych jest czasami zaskakujaca .

Łukasz U.
    Guest

Praktykus to ja napisałem NOOK jesteś wielki w gratulacjach jeżeli ktoś też to napisał to sie z nim zagadzam. Nikt nikogo nie prowokował przynajmniej ja nie czuje sie sprowokowany. Wiem ile pracy i energi kosztuje stwożenie podobnego serwisu bo zjmuje sie tym zawodowo, przy tej witrynie wysiadają wszyetkie komercyjne jakie znam. Chodzi mi o całokształt, aktualizacje i część merytoryczną i dlatego uważam że Nook jest wielki, bo zebrał ludzi, wycismoł z nich wiedze, zaraził entuzjazmem i za to że mu sie ciągle chce. Z tego co widze to raczej można go posądzić o molestowanie o materiały niż o utrudnianie jakichkolwiek publikacji. Do mnie mailował już z tysiąc razy żebym coś napisał ale nie mam kiedy i wiem że nie jestem wyjątkiem. Napastuje kżdego kto umieści coś wartościowego na forum. Tak trzymać nook. A co do innych witryn to zgadza sie że mogą powstawać, tylko po co opisywać ponownie te same gatunki, zróbcie strone o czymś niepowtażalnym a nie powielajcie schemat. Więcej treści mnij formy.

Łukasz U.
    Guest

Alicjo to że ktoś chce założyć swoją stronę nie jest walką z monopolem, tylko poprostu pomysłem i nie dorabiaj do tego filozofii. Co do powstających witryn, to mam znowu tę samą prośbę, nie róbcie rzeczy które już istnieją (podaje ten durny przykład z mrówkami ale on to dobrze oddaje). Jak ktoś chce dostać wiadomości na temat lega czy żółwi czerwonolicych to ma ich pod dostatkiem i średnio potrzeba jeszcze jednego opisu, ale szukasz czegoś nowego np. tych moich mrówek to nic sie nie da znaleść, bo więcej czasu poświęcacie na kłótnie niż zajmowanie sie serwisem. Opiszcie coś czego nigdzie nie ma, a w miejscu opisów już istniejących w sieci umieście linki. Napewno nikt sie nie obrazi, co więcej przy takich linkach można dopisać własne uwagi do opisu.

Lukasz a mozesz mi powiedziec, dlaczego tylko zadasz? Zrobcie to, tego nie robcie itd. Ja interesuje sie przede wszystkim jaszczurkami, mrowki wiec wystepuja u mnie jako pokarm molocha przykladowo ...
    Moze sam cos napiszesz czy zrobisz? Chocby o tych mrowkach wlasnie.

Bycie jedynie krytycznym odbiorca to zadna sztuka ...

Co do Nooka zaangazowania w serwis - tak, napewno jest zaangazowany ale mnie razi pomijanie pracy innych ludzi.

Robert - te chipsy wyszly jakos przypadkowo, ale z biegiem czasu coraz bardziej przekonuje sie, ze korzystniej dawac je niz swiezy pokarm roslinny. Sa osbniki bardziej lub mniej tolerujace swiezy pokarm roslinny w wiekszych ilosciach. Tak czy inaczej to ciekawe zachowanie gdy Smok kazdorazwo po zjedzeniu myszy szuka chipsow i zjada kilka sztuk. Kiedys nie bylo, to dlugo lazil i szukal. Nie wiem jak to tlumaczyc ...

Witam
    Pepre,dlaczego cały czas upierasz się,żeby przenieść ten temat na forum "Na każdy temat"("Miejsce na wszystkie off-topiki i inne tematy nie związane z terrarystyką")?Przecież ten temat,jakby nie patrzeć, związany jest z terrarystyką.W dodatku dotyczy "chyba" też tego serwisu.Dlatego,to że znalazł się na forum "Terrarium"("Główne forum serwisu terrarium...") chyba nie jest przypadkiem.
    Pozdrawiam

Łukasz_U Nook jest bardzo zaangażowny w serwis, ale jak chciałem coś psac o żółwiach greckich (mam 3) to nie...a jak dowiedział się, że powsaje stronka, a ja biorę udział w projekcie to był żły a jednyne co mi proponował to iberyskiego...nie chciałem... kiedy srone dzieliły kilka dni od publikacji dostałem informacje od nooka na gg, ze nikt nie chce robić greka to czy ja bym nie zrobił? łaski bez...

bo co by nie patrzec ten topic byl i jest zwykla prowokacja buntu i nie da sie ukrys bardzo skuteczna, chytra, kryptoreklama serwisu ktory zyje tylko z osob ktore tu podbierze. wyszukaj terrarium na wp.pl zobaczymy czy ktos do tej strony trafi... tu jest jedyne miejsce gdzie maja dostep do duzego grona ludzi dokladnie w temtyce ich strony. alicja na sile ciagnie temat by jak najwiecej osob sie sprawa zainteresowalo. od 20tu postow zdania sie powtarzaja...

Zgadzam się całkowicie z pepre !

Pozdrawiam
    Leny

pepre-bueheheeheheheheheheheheheheehehe
    propos reklamy na naszym froum jest donośnik do tej strony Twojego autrostwa. Prowokacją to był Twój post "gratulacje". Pepre każdy Twój post nas gani, a żaden nawet nie poprze inicjatwy robienia stron itp. Oczywiście punkt patrzenia ależ od punkty siedzienia, ale Ty mówisz tak subiektywnie..0% obiektymizmu.

Uprawnienia umieszczania postów