Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: Zaszla pomylka ...

Re: Zaszla pomylka ...

skoro tak moze przynajmniej uda sie pobic rekord odpowiedzi na jeden topic.

to sie robi nudne, mowa trawa, w kolko to samo.

Łukasz U.
    Guest

Alicja to świetnie że interesujesz sie jaszczurkami, zamieść opisy takich których nie można znaleść nigdzie (np. przytoczonego przez ciebie molocha nie znalazłem, możliwe że wynika to z mojego wstętu do łacińskich nazw i nie umiałem go znależć, ale cóż nikt nie jest doskonały), chodzi mi o to by nie tworzyć kolejnego serwisu z tym samym, tylko niech każdy znajdzie specjalizacje, albo coś czego nie ma gdzie indziej. Napisałem o mrówkach bo to dobry przykład jest kupa spamu w necie (czyli małoważnych sztucznie powielanych informacji) a nie można znaleść czegoś bardziej wyspecjalizowanego np. mrówek. A co do mojej aktywności twurczej to niestety mrówami sie nie zajmę bo sie na tym nie znam. Znam sie na żółwiach wodnych i na tym polu sie udzielam. Ponadto mój czas jaki mogę na to poświęcić jest poważnie ograniczony (praca, rodzina itp.). Oprucz publikacji na witrynach tera można znaleść więcej moich materiałów w sieci, muszę to jakoś godzić. Dlatego zamiast tworzyć własną witrynę, której nie będę w stanie poświęcić tyle czsu i energi co np. Nook, wole publikować u innych. I wcale mi nie przeszkadza, że Nook podpisuje sie pod całą witryną jako pod swoją własnością. Mnie wystarczy że podpisze mój tekst moim nazwiskiem (czy nickiem) nie czuje sie w ten sposób pominięty, czy przemilczany, może poprostu nie zrzera mnie chora ambicja, a może mam zdrowy stosunek do proporcji pomiędzy tym co w tą konkretną rzecz wkłada Nook a moja skromna osoba. Troszeczke pokory jeszcze nikomu nie zaszkodzilo .

Łukasz U.
    Guest

Praktykus dziwisz sie Nookowi że nie zlecił ci greka bo np. juz to komuś zlecił, i np wolał żebyś napisał uzupełnienie. Potem kiedy pierwszy autor wycofał sie, bo mu sie nie chciało, Nook pomiętając o twojej propozycji zwrócił sie do ciebie, ale twoja ambicyjka ucierpiała i wypiołeś sie na propozycje. Prawdopodobny scenariusz? Sam koordynyje z racji zawodu twórczą pracę innych. Wierz mi nic tak tego nie potrafi spieprzyć jak nieodpowiedzialność i wygórowane ambicje. Nie znam sytuacji i nie wybielam Nooka ale sądząc po moich z nim kontaktach myślę że raczej tak właśnie było. Troszeczkę więcej pokory .

Łukasz U.
    Guest

Pepre nie przesadzas troszeczke z tą spiskową teorią dziejów. Tam prowokacja tu prowokacja, ludzie a co to akcja szpiegowska. Nie za dużo bondów sie naoglądałeś ostatnio. Pozatym troszeczke szacunku i pokory wobec konkurencji. Ja akurat najpierw trafiłem na terrarystyk a dopiero potem na terrarium. Więc akurat w moim przypadku można mówić że to wy podebraliście klienta terrarystyce . Tylko że nikt nie kieruje sie wypowiedziami na forum żeby odwiedzać tę czy inną witrynę. Odwiedzam terrarium bo jesteście lepsi merytorycznie niż jakakolwiek inna witryna polsko czy anglo języczna i żaden topik tego nie zmieni. Spokojniej koledzy i więcej pokory.

dr Robert napisał(a):
    > [cut] kiedy chcę uzyskać jakies
    > poważniejsze porady to sięgam do forum angielsko- lub
    > niemieckojęzycznego.
    [cut]

gdzie moge znalezc jakies "dobre" forum niemieckojezyczne o jaszczurkach (szukam oczywiscie czegos o gekonach lamparcich ).

z gory thx i pozdawiam

Nook
    Guest

Hmm to forum chyba nie dziala poprawnie. Pod moim nickiem adres strony WWW jest automatycznie zamieniany na adres www.terrarium.com.pl. Jak sporo zainteresowanych moze wie, chcialam podac inny adres WWW. Poniewaz nie podejrzewam tworcow strony Terrrarium o dzialanosc monopolistyczna przypuszczam, ze zaszlo jakies niedopatrzenie.

-- tylko jedna strona jest zablokowana na forum (już odblokowana ale nie wiem na jak długo), żadna inna terrarystyczna, więc prosze nie pisać o monopolu. Jednak monopol oczywiście musi być skoro nie ma żadnej dorównującej konkurencji, jednak poprzez słowo monopol nie zawsze trzeba rozumieć "zło" gdyż strona stale rozwija się, nie dąży do pełnej komercjalizacji (w pewnym stopniu musi być, ponieważ musi sama na siebie zarabiać.

Do tego chcialam zaznaczyc ze pare osob ma bana na Waszego chata. Z tego co wiem ban jest kara za nieodpowiednie zachowanie na czacie a takie w przypadku tych osob nie mialo miejsca.

-- Twoje złe zachowanie ma miejsce i to prawie za każdym razem. Bana dostaje osoba nie odpowiednie zachowująca się na czacie, jeśli dostalaś bana to znaczy że się nie zachowywałaś odpowiednio (nie chodzi o własne uwagi administratora lecz o internetową netykietę).
    Właśnie Ty Alicjo nie przestrzegasz tych najprostszych zasad, dlatego proszę nie rób z siebie wielkiej pokrzywdzonej, zmyślasz, starasz się podporządkować sobie innych ludzi, gdyż masz swoją właśną "prawdę", a ona wcale nie jest taka jak ją przedstawiasz.

Osobiście nie podoba mi się to, jak było spotkanie we Wrocławiu również na mnie naskakiwałaś, jednak ignorowałem to, gdyż wiedziałem że to pierwszy prawdziwy zlot i nie chciałem psuć pracy innych, ktorzy z wielkim poswieceniem pracowali nad nim (Alicjo najwyraźniej chciałaś im ich wielką pracę popsuć, dlaczego? ), a mogłem być na prawdę bardzo nie miły.

Nook
    Guest

Powiem moze troche z ironia..... : cos za duzo chyba tych niedopatrzen.
    Panowie.... opanujcie sie, taki "porzadny serwis"..... taaaaakie niedopatrzenia.... Oj cos mi sie wydaje ze to jednak proby wprowadzenia monopolu :-/. Tylko gdzie tu sens i jakas logika. Az sie cisnie na usta : Kto od miecza wojuje....." - tylko ze nie przypuszczam by ktos z "konkurencji" tego miecza chcial uzywac..... nie ten poziom zdecydowanie. Wiec pewnie po raz kolejny w Waszym "mniemaniu" pozostaniecie gora w tym sporze ktory mozna by spokojnie do piaskownicy przeniesc (a moze tam sprobujecie).

-- wiekszość została sprostowana w odpowiedzi na wiadomość Alicji. Jeśli chodzi o piaskownice to strona Terrarystyki się w niej zawsze bawiła i to przez nią powstał cały ten spór. Jeśli chodzi o bany (które zdaje się uważacie za dziecinade, mimo że sami ją stosujecie) to sa konieczne dla osob nie okrzesanych, źle zachowujacych się, przeszkadzajacych innym terrarysystom.

I jeszcze kwestia banow bez wyraznej przyczyny (za twarz dajecie, czy za posiadanie wlasnej strony o tematyce zagrazajacej Waszej jedynie slusznej "skarbnicy wiedzy" ???? ).

-- odp - patrz: góra.
    Jak juz pisałem w odpowiedzi na post Alicji, nikt nam nie zagraża a Wy najwidoczniej chcecie stać się wielce pokrzywdzonymi, macie bana bo nie potraficie się zachować a nie dlatego że prowadzicie stronę!

Proponuje lekture stron zawierajacych podstawy netykiety..... warto poczytac, naprawde. A jezeli nie chcecie by ktos obcy (czytaj: niepowolany) pojawial sie na czacie to proponuje rozwiazanie invite-only, wtedy bedziecie zapraszac jedynie Tych wyroznionych z nieposzlakowana (w Waszym mniemaniu) opinia.
    Ciekawe tylko kto wtedy bedzie tu zagladal......

-- i kto tu nie przestrzega netykiety, sam zasugerowałem przeczytanie jej Waszemu rzecznikowi czyli Alicji, miejmy nadzieję że skorzysta z tej dobrej rady.

Pewnie to usuniecie, jak moje nazwisko z listy zlotowiczow ( przy okazji dziekuje ) , nawet nie zapytaliscie kto ja jestem.... ciekawe praktyki (i nie mowcie ze to przypadek, bo wypadlem ze srodka listy razem z ekipa serwisu .... no wlasnie, jakiego ??? ).... no coment....

-- no oczywiście wkoncu my wszystko kasujemy i blokujemy, cóż jeszcze wymyślisz aby stać się bardziej pokrzywdzonym ??? (z tego co widzę tylko na tym Wam zależy)

Nook
    Guest

Atrax napisał(a):
    >
    > Szanowny Piotrze!
    > z uwagą śledze ostatnio Wasze forum w nadziei, że coś sie
    > poprawi na lepsze. Widze jednak,że nie. Może po prostu jest
    > to spowodowane Twoją zbyt krótką pamięcią lub
    > niedoinformowaniem
    > 1. Jeśli chodzi o bany to niekoniecznie mówisz prawdę -
    > przypomnij sobie proszę mój przypadek.....

-- a to dobre, kolejny osobnik który stara się udowodnik jak ot wielce stał się pokrzywdzonym.
    Tak ban był i zdaje się że to ja go załozyłem przez przypadek i kilka razy za to przepraszałem, na prawdę przykro mi że ta moja głupia pomyłka (pomylenie klawiszy) taką reakcję w Tobie zbudziła że postanowiłeś zerwać kontakt z serwisem terrarium.com.pl. Nie zbyt dobrze o Tobie to świadczy, zapewne chciałeś wykorzystac sytuacje bana aby zerwać gdyż nie potrafiłeś wprost powiedzieć co Cię trapi (nie sądze aby taka głupia pomyłka z banem na to wpłyneła - choć może??? wkoncu to straszne nie moc wejśc kilka minut na czata!!!!!)

> 2. Serwis www.terrar.......pl nie należy do alicji!!!,
    > właściwie to do nikogo nie należy jedynie do rzeszy
    > spragnionych wiedzy terrarystów. Alicja jest tam
    > współredaktorką.

-- to jest piękne jak kiedyś usłyszałem demokracja, fajnie że w tej Waszej demokracji ktos stoi na szczycie i w każdej chwili może zrobić co zechce. Chyba mylicie nieco pojęcia. Alicja jest z tego co widze rzecznikiem więc Piotr ma prawo kierować do niej pytania w sprawach serwisu Terrarystyka)

> 3. Odnośnie "reklamowania" alicji... hm... jesli jest opcja
    > wpisywania strony internetowej no to wpisuje.... a jezeli
    > chodzi o krótkie posty.. nie sądze że wszystkie Twoje są
    > długie ......

> Mam nadzieję że to co napisałem nie obraziło znowu Twojego
    > ego i nie zaczniesz znowu na mnie najeżdżac w dosc sprytny
    > przyznam sposób bo nie wprost........

-- wybacz drogi Atraxie że odpowiedziałem na ten post, ale znalazł się na forum a nie na prywatnej skrzynce e-mailowej Piotra P.

Nook
    Guest

Ty Pepre byles podobno taki chetny do zgody - a teraz bez przerwy mamy bana na czata( ja moze czasem powiem cos 'ostrzejszego' ale nie zazucaj mi wulgaryzmu ...)wlasciwie bez powodu.

-- z tego co widze (i widziałem, mimo że w sprawy obługi czata i forum zbytnio sie nie mieszam) to bana ma jedynie Alicja, i pisałem już wcześniej o tym za co go ma. Tak więc Alicjo, któraś jest rzecznikiem mówisz fałsz, nie wprowadzaj ludzi w błąd mówiąc że macie bez przerwy bana na czata.
    Zakladaliscie własny serwis żeby zrobić swój włąsny odłamek gdzie będziecie mogli "rządzić", wiec może siedzcie na swoim czacie, i tam rozrabiajcie, a zostawcie tą stronę w spokoju - wystarczy tylko przestrzegać netykiety (wiem, pisze w trzeciej osobie ale to wszystko kieruje przede wszystkim do rzecznika czyli Alicji)

Poniewaz jednak mam znajomych, ktorzy przychodza i tu i tu, wiem jak sie o mnie mowi ... warcze jak rasowa suka, przy robieniu zdjec, co Pepre? ... To jest po prostu brak kultury osobistej i napewno nie ulatwi jakiegos rozejmu(o ile go w ogole chcecie) ...

-- oj Alicja również nie jest bez winy, na prawdę chyba chcesz żeby ta dyskusja przerodziła się w taką stylu "ty powiedziałaś na mnie *****, ja na ciebie ******" i po co to komu! Razem po sobie jedziecie no i co! Nie musicie siebie lubieć, nie musicie dojśc do kompromisu, jak chcecie to siebie wyklinajcie ale na priv!

Samui - piszesz "Prośba: Nook, Kober -jeżeli nie chcecie współpracować z sobą (Wasza niezależna decyzja) to przynajmniej nie przeszkadzajcie terrarystom w uzyskaniu pożądanej wiedzy" ...
    Chcialbym zauwazyc, ze struktura terr....pl niewiele przypomina strukture Terrarium, gdzie Nook jest Wielkim Bratem, a inni sa ewidentnie pod. Na Terrarystyke pracuje zespol redaktorski skladajacy sie z paru osob. Adminem jest Das, ktorego zapewne nie znacie. Decyzje podejmujemy wspolnie...

-- pisałem już wcześniej że całość nie wygląda tak pięknie jak to przedstawia Alicja, tam gdzie zawsze jest ktoś na szczycie i ma nie ograniczoną "władzę" nie można mowic o demokracji! W internecie tak właśnie jest (przynajmniej jeśli chodzi o amatorskie serwisy)!
    Alicjo, W również blokujecie stronę terrarium.com.pl! Struktura, strukturą grunt to działać!
    Tak na marginesie czasem potrzebna jest silna władza dyktatorska, grunt to to aby dyktator był odpowiedni (to już taka wolna myśl, nie związana z odpowiedzią)

Ja moze napisze, jak to wyglada z mojej strony.
    Poczatkowo chcialam, zeby nowa strona, wtedy dopiero w fazie planow miala wspolny chat z Terrarium.com podjela wymiane banerow itd ...Okazalo sie to niemozliwe do realizacji, a osoby deklarujace wspolprace z nowa stroną spotykaly sie z wyzwiskami ze strony Nooka. Niektore epitety wstyd przytaczac ...

-- HAH i co jeszcze! no słucham, słucham, może się czegoś sam o sobie więcej dowiem .
    To co pisze Alicja to jeden wielki fałsz, wszystko wynikło ze zbyt wygórowanej ambicji Pana Kobera, którego usilnie prosiłem kilka razy o to aby okrzesał się, jednak nie udało się ! i stąd cały nasz kłopot!

Takie monopolistyczne tendencje sa po prostu smieszne. Na zachodzie istnieja tysiace stron o tematyce terrarystycznej i nie ma z tego powodu zadnych sporow.
    Byc moze za jakis czas czesc osob stworzy 3 stronne terrarystycza...czy oni tez uslysza to, czego my sie nasluchalismy??

-- Według Ciebie brak współpracy to od razu spór - dziwne, niech się Pan Kober do mnie odezwie chętnie przedstawie mu propozycje współpracy, tak aby były zadowalające dla obu stron! W internecie tak - istnieją tysiące stron co nie znaczy ze każda ma ze sobą wspołpracować! Każdy robi co chce

Nam ( w imieniu Redakcji Terrar....pl) nie przeszkadza istnienie Waszej stronki ... to Wam przeszkadza istnienie naszej, a my uwazani jestesmy za Wrogow publicznych numero Uno.

-- to ciekawe, bardzo ciekawe , skoro tak uważasz, ja się w to nie mieszam co myślą setki terrarystów odwiedzających nasz serwis

Od Was zalezy czy skonczy sie ta zalosna walka o niewiadomo co, czy tez nie ...

-- no pewnie tylko i wyłącznie od nas...

Nook dyskusja się tworzona przez parę osób ale dlaczego nie dasz się wypowiedzieć np. koberowi, który ma bana?
    Nook brak demokracjio to jest z całym szacunkiem u Cebie, a Alicjja jest rzecznikiem ponieważ, ako jedyna odważyła się otworzyć takiego posta, a kto ma odpowiedzieć jak prawie wszyscy mają bana :-)?
    Lukasz_U- masz rację, ale ta osoba nie miała greckiego żółwia (ja mam 3), ale nie wierzę żebyś sam to wywnioskował, a na zgodę do opisy trochę czekałem i się nie doczekałem....
    Pepre- sam byłem świadkiem jak wchodziłeś do ans na chat z tekstem '"Atrax wszystkim d....liże" Pepre najłatwiej o.... na jakimś kroku, a sam czasami się śmiales, że nie możesz u nas siedzieć za długo bo później mają do Ciebie pretensje z com.pl...

Uprawnienia umieszczania postów