Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Wątek: Zaszla pomylka ...

Adrian Furman -AdN-
    Guest

Re: Zaszla pomylka ...

RZECZYWISCIE! bez kitu nie da sie wpisac terr..styka ! a ciekawe czy to zadziała W W W. T E R R A R .... P L ?? ......bez przesady, obie strony sa spoko i juz, przeciez wpisujac na wp czy onecie terrarystyka (terrarium, gady itp.), znajdziemy tam terrar....pl i terrarium.com.
    Aha pepre ja nie wiedzialem o tym monopolu i napisalem ze na terrar.... jest malo uaktualnien. Do waszej strony nie mam zarzutów. Ale poczekajmy mi sie wydaje ze terrar... sie tez rozkreci.
    aha i jeszcze 1 : naprawde jest frajda zrobic cos swojego, ja (nie wiem czy sie przyznawac tez chcem cos swojego stworzyc w przyszłosci (bliskiej).
    Moge powiedziec ze nie redakcja tej strony nie powinna zarzucac czegos takiego jak przekabacanie stałych bywalców...kazdy ma wolna wole i mysli, a wogule terrar... jest strona w pełni ORGINALNA i wszystkie opisy (sam to sprawdzalem) i inne rzeczy nie sa skopiowane ani powielane...brawo!
    Mysle ze najlepszym rozwiazaniem tej sytuacji jest niewracanie do tematu, niech kazdy robi swoje nie wchodzac innym w droge...bany powinny byc zdjete (przynajmniej na okres próbny) i monopol zakonczony!

Adrian Furman -AdN-
    Guest

pisalem troche zagmatwanie (sory) ale jestem zmeczony, i spiesze sie do wyra :P

Witam !
    Uwazam ze powinniscie ten spor przeniesc do dzialu "bez cenzury". Mysle tez, ze poruszanie spraw prywatnych powinno sie odbywac miedzy zainteresowanymi, a nie wciagac w swoje sprawy ludzi obcych, i obrzucac sie oblotem, publicznie, (jak to robil krzaklewski - ktoremu to na dobre nie wyszlo).Zycze szybkiego zakonczenia tego bzdurnego sporu .
    Pozdrawiam !!!

jestem za a nwet przeciw! (heh zartuje oczywiscie) ogolnie widze ze juz pare osob chce by zakonczyc ten temat. wyjdzie to wszytkim na dobre. mozemy juz ten spor zakonczyc? czy jednak chcecie dalej ciagnac? jeslit ak zapraszam zainteresowanych by do siebie wysylali emaile albo przeneisli sprawe na forum bez cenzury, nawet, dla ulatwienia zalozylem nowy topic.
    http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=9&i=195&t=195

prosze. BASTA! (dajcie mi juz spokojnie pojsc spac, i w spokoju sie jutro obudzic a nie miec zmarnowany dzien... prosze?)

THE END

Poolek mysle, ze wypowiadamy sie w miare kulturalnie a sprawa istnieje i warto o tym podyskutowac ...Zreszta jak widac, zainteresowanie jest.
    Ciesze sie, ze tyle osob potepia monopolistyczne tendencje widoczne na Terrarium.com.pl

Adrian juz mysli o wlasnej WWW i w przyszlosci tych stron bedzie coraz wiecej ...

Dobranoc Pepre ...

I oby było jak najwięcej! Juz sa strony o owadach, gekonach, legwanach, itp. Sa potrzebne bo to niestety jedyne źródło w miarę dokładnych infirmacji (na literaturę nie ma raczej co liczyć - poziom niski a ceny wysokie). Może zaczęlibyście działać w jakims konkretnym celu razem, a nie zwalczać się na każdym kroku? A jak nie to chociaz sobie nie przeszkadzajcie. I tak wiele osób korzysta z obu stron, nie można więc mówic o "podbieraniu klientów". Niech każdy robi swoje, a zainteresowani i tak znajdą to co ich interesuje na obu stronach. Zamiast się kłucić bez przerwy i prowadzić jałowe dysputy na czatach może lepiej postarać się i zadbac o jeszcze wyższy poziom stron! Na pewno duzo da się zmienić i poprawić.
    A swoją droga myślę, ze dobrze, ze mogli tu sie wypowiedzieć nie tylko zainteresowani (Twórcyobu stron) ale też Ci, dla których te strony stworzono. Radziłbym przemyślec dokładnie to co tu napisali odbiorcy. Bez nich zadna strona, nawet najlepsza nie ma racji bytu.

dr Robert
    Guest

Gdyby nie fakt, że u wielu ludzi te sprawy budzą tak silne emocje, możnaby się nieźle usmiać. Z całym szacunkiem dla wszystkich prowadzących strony, kiedy chcę uzyskać jakies poważniejsze porady to sięgam do forum angielsko- lub niemieckojęzycznego. Ale to nie wina prowadzących serwisy tylko słabego zaawansowania terrarystyki w Polsce. Tak więc z mojej perspektywy to wygląda jak "burza w szklance wody". Poza Polską jest jeszcze swiat. Nie do końca rozumiem o co chodzi. Każdy ma prawo tworzyć sobie tyle stron terrarystycznych ile mu się podoba. Być może wygodniej byłoby korzystać z jednego, wielkiego serwisu, ale takie rozdrobnienie panuje wszędzie na swiecie, więc nie unikniemy tego w Polsce. Ale nie słyszałem nigdy aby stosowano tam mało eleganckie metody walki polegające na blokowaniu konkurentów. To i tak nic nie da. Jeżeli już rywalizacja to na uczciwych zasadach.

Smiech to zdrowie

Robert ... uwazam, ze biorac pod uwage stan wiedzy wszystkich zaintersowanych te 2 polskie serwisy na dzien dziesiejszy nie maja Tobie nic do zaoferowania - naga prawda. Za to Ty masz im (milo mi bylo widziec posta na forum...)

No chyba, ze np nie wiedziales, ze niektore agamy lubia sobie zagrysc myszke chipsami lisciowymi? To tez zawsze jakas nowa wiedza ;-)))

Uprawnienia umieszczania postów