Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: INFO GEKON BIBRONI (LEŚNY) POMOCY!!!

Mieszany widok

INFO GEKON BIBRONI (LEŚNY) POMOCY!!!

Witam
    Kupiłem niedawno gekona leśnego jest to samiczka. Mam kilka pytań:
    Otóż trzymam go w Akwarium ok 70l, podłożem jest żwirek i kilka większych kamienmi jako kryjówki. Oświetlenie to w dzień 60W jasna żarówka a w nocy 100W czerwona. Czy to wystarczy????? Co drugi dzień spryskiwaczem zwilżam terarium czy to dobrze??? Do terarium wsypałem okolo 12 świerszczy czy nie za dużo. Prosze o odpowiedź czy to co zrobiłem nie zaszkodzi mojemu gekonowi.
    Thanks ))))

PaWeL^
    Guest

Re: INFO GEKON BIBRONI (LEŚNY) POMOCY!!!

12 świerszczy !!!!!!!!!! - a co to jest agama czy co ? takiemu gekonowi wystarczy 1 czasami 2 dziennie !! tamte musisz wyciągnąc bo mogą podgryść twojego Geka !! z tymi żarówkami to zależy od cibie (jaką masz temp. w domu, jaką w terra) a z wilgotnościa to nie wiem bo sam czekam na hygrometr (mają mi na piątek sprowadzić ) !!)

...:James:...
    Guest

Ja mam agame błotną i 12 Swierszczy to i tak dla niej za dużo

PaWeL^
    Guest

no tak sobie powiedziałem tyle by jej wystarczyło na 2 dni !! ))))))

MATKO JEDYNA wyjmij szybko te swierszcze , a nigdy nie zostawiaj na noc swierszczy w terra POD ZADNYM POZOREM potrafią one poządnie uszkodzic nawet nocne , duze zwiezęta!!!

hm typowe akwarium to nie terrarium bardzo zła wentylacja co do oświetlenia-jeżeli jest też ono twoim jedynym źródłem ciepła to wynika z tego że gekon ma cieplej w nocy niż w dzień a tak nie powinno być

a mi sie wydaje że gekony leśne są pustynne czy nie...? musze sprawdzić i jezeli tak to nie pryskaj go za dużo tylko daj mu miseczke z wodą

czy pustynne to nie wiem dalej ale na pewno lubiąmiećsucho w terrarium ... przeczytaj opisik :

http://terrarium.com.pl/gekonlesny.php

paps

szarki
    Guest

12 świerszczy?!oszalałaś?

<anolis>
    Guest

Czy Ty sie zgrywasz?? 12 świerszczy??!! Rozumiem ze poczatkujacy moga zadawac rózne pytanie odnosnie hodowli ale to juz przesada...
    Radzilbym Ci zmienic to podloze na mieszanine piasku i torfu ,zwirek to raczej nie najlepsze rozwiazanie bo ten gekon nie zyje na kamienistej pustyni.
    I czy rzeczywiscie trzymasz go w akwarium?? On powinien miec dobra wentylacje a w akwarium raczej o to nie latwo...

Uprawnienia umieszczania postów