-
GEKONEK NIE CHCE WYJSC Z JASKINI
Pisze z malym problemem.Od wczoraj mam gekonka lamparciego i jest to moje pierwsze tego typu zwierze.problem jest w tym ze jak ja wczoraj przynioslem byla zywotna a gdy wstawilem do terarium lupiny z orzecha kokosowego wlazla do lupiny i od wczoraj nie chce z niej wyjsc.a poza tym nic od wczoraj nie zjadla. o co moze chodzic?
-
Re: GEKONEK NIE CHCE WYJSC Z JASKINI
to jest nocne zwierze i chowa sie przed swiatlem!!zanim kupiles to czytales przynajmniej opis????jak masz go od jutro to moze takze to byc stres to nie jest kot ze sie tak odrazu przyzwyczaja
-
Dzieki za rade,czytalem opis.Poczekam moze wylezie dzisiaj na lowy
-
mam jeszcze pytanie:czy wieczorem moze byc jako oswietlenie czerwona zarowka i czy ta zarowka moze sie swiecic w dzien jako dodatkowe ogrzewanie(mam tez ogrzewanie podlogowe) Drugie pytanie dotyczy lampy UV. Czy jest potrzebna?
-
Lampa UV jest zawsze potrzebna, ponieważ w naturze zwierzęta mają słońce zawsze. Bez względu na to czy są dzienne, czy nocne. W nocy powinna świecić tylko jak gekona podglądasz. Ta żarówka w dzień jest nie potrzebna. Najlepsza rada: ŚRODOWISKO JAK NAJBARDZIEJ ZBLIŻONE DO NATURALNEGO (poczytaj atlasy, gekony te, jak wiesz, pochodzą z Bliskiego Wschodu)
-
Mówiąc, że w nocy ma świecić tylko jak podglądasz, a w dzień w ogóle miałem na myśli tą czerwoną lampę. UV oczywiście wyłączasz.
-
dzieki Antoni zastosuje sie do twoich wskazowek.poszukam wiecej wiadomosci o moim ulubiencu.prosze o wiecej spostrzezen
-
rzeczywiście STRASZNE moze powinienes wogole trzymać gekona bez kryjówki...
A tak na poważnie, to dobrze jest nie wiem czy cyztałes opis, ale w dziale kupno gekona jest o aklimatyzacji, nie lubie ludzi którzy najpierw kupują a później czytają o zwierzaku
-
mój gekon po jakiś 3 dniach dopiero zaczął wychodzić z kryjówki !! a teraz po tygodniu już chce wychodzić na ręce (jak otworzę terra żeby dać swierszcza to podbiega do mnie !! ))) ) !!
życzę udanej hodowli !! ))
-
anotni nie trzeba miec do gekow uv ale mozna to nie sa agamy jezeli nmasz mate to nie musiz swiecic tej zarowki bo mata Ci bedzie utrzymywac cieplo w terra...
Uprawnienia umieszczania postów