Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: GEKONEK NIE CHCE WYJSC Z JASKINI

Crooked
    Guest

GEKONEK NIE CHCE WYJSC Z JASKINI

Pisze z malym problemem.Od wczoraj mam gekonka lamparciego i jest to moje pierwsze tego typu zwierze.problem jest w tym ze jak ja wczoraj przynioslem byla zywotna a gdy wstawilem do terarium lupiny z orzecha kokosowego wlazla do lupiny i od wczoraj nie chce z niej wyjsc.a poza tym nic od wczoraj nie zjadla. o co moze chodzic?

cromat
    Guest

Re: GEKONEK NIE CHCE WYJSC Z JASKINI

to jest nocne zwierze i chowa sie przed swiatlem!!zanim kupiles to czytales przynajmniej opis????jak masz go od jutro to moze takze to byc stres to nie jest kot ze sie tak odrazu przyzwyczaja

Crooked
    Guest

Dzieki za rade,czytalem opis.Poczekam moze wylezie dzisiaj na lowy

Crooked
    Guest

mam jeszcze pytanie:czy wieczorem moze byc jako oswietlenie czerwona zarowka i czy ta zarowka moze sie swiecic w dzien jako dodatkowe ogrzewanie(mam tez ogrzewanie podlogowe) Drugie pytanie dotyczy lampy UV. Czy jest potrzebna?

Antoni Wróbel
    Guest

Lampa UV jest zawsze potrzebna, ponieważ w naturze zwierzęta mają słońce zawsze. Bez względu na to czy są dzienne, czy nocne. W nocy powinna świecić tylko jak gekona podglądasz. Ta żarówka w dzień jest nie potrzebna. Najlepsza rada: ŚRODOWISKO JAK NAJBARDZIEJ ZBLIŻONE DO NATURALNEGO (poczytaj atlasy, gekony te, jak wiesz, pochodzą z Bliskiego Wschodu)

Antoni Wróbel
    Guest

Mówiąc, że w nocy ma świecić tylko jak podglądasz, a w dzień w ogóle miałem na myśli tą czerwoną lampę. UV oczywiście wyłączasz.

Crooked
    Guest

dzieki Antoni zastosuje sie do twoich wskazowek.poszukam wiecej wiadomosci o moim ulubiencu.prosze o wiecej spostrzezen

Nook
    Guest

rzeczywiście STRASZNE moze powinienes wogole trzymać gekona bez kryjówki...

A tak na poważnie, to dobrze jest nie wiem czy cyztałes opis, ale w dziale kupno gekona jest o aklimatyzacji, nie lubie ludzi którzy najpierw kupują a później czytają o zwierzaku

PaWeL^
    Guest

mój gekon po jakiś 3 dniach dopiero zaczął wychodzić z kryjówki !! a teraz po tygodniu już chce wychodzić na ręce (jak otworzę terra żeby dać swierszcza to podbiega do mnie !! ))) ) !!

życzę udanej hodowli !! ))

cromat
    Guest

anotni nie trzeba miec do gekow uv ale mozna to nie sa agamy jezeli nmasz mate to nie musiz swiecic tej zarowki bo mata Ci bedzie utrzymywac cieplo w terra...

Uprawnienia umieszczania postów