Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: jaszczurka z lasu!!

Antoni Wróbel
    Guest

Re: jaszczurka z lasu!!

Sądząc po ortografii masz pewnie tak ze 14 lat. Słuchaj, więc mądrzejszych. Po pierwsze to kup sobie jakieś jasczurki w sklepie, a nie łap gadów chronionych. Twojemu kumplowi pewnie nie zdechła, ale wyjątek potwierzda regułę. I poczytaj sobie literature fachową, bo śmiem wątpić w to, że tam były jaszczurki zielone, których stanowisk nikt nie widział w Polsce od kilkunastu lat!

treblas tobie chyba jest pod gorke do szkoly jak nie masz sie czego zlapac to sie zlap za maluszka i skakaj a od jaszczurek z natury sie odwal mowi ci cos organizacja LOP(liga ochrony przyrody) mam 12 lat ale wiem wiecej od ciebie o jaszczurkach i wiem to ze sa pod ochrona od 4-ego roku zycia bo kolo mojej babci jest duzo zwinek i sam chcialem ja zlapac ale moj tata mi powiedzial o ochronuie gatunkowej i teraz wiem dla czego sa pod ochrona bo takie debile jak treblas je lapia w masowych ilosciach i skazuja na smierc w menczarniach przylanczam sie do reszty co sa przeciwko lapaniu polskich gadow
    i jak tak bardzo chcesz miec jaszczurke to se kup w zoologu
    Gekony to dobra i niesmierdzaca sprawa

Antoni Wróbel
    Guest

Jeszcze jedno drobne spostrzeżenie co do Jaszczurek Zielonych: Dorosłe mają ponad 30 cm dł., dlatego, wiedząc jak wyglądają trudno je pomylić z samcami zwinek.

ja sie tylko spytalem jak mozna bylo by przyrzadzic takie terra dla takich jaszczurek bo CHCIALBYM A nie ze se taka zlapie i bede chodowac!!!!!!!!!!!!
    kurde czy wszyscy ludzie na tym forum sa tacy ?? ze napjepierw cos gadaja a pozniej se czytaja o co wogole chodzi!!!!!!!!

A jak Cię inaczej można zrozumieć napisałeś wyraźnie że myślisz o złapaniu takiej jaszczurki i jej hodowli. Wiec uczestnicy forum napisali Ci co o tym sadza. Trudno mieć pretensje że nie opisali jak ma wyglądać takie terrarium jak nie akceptują takiego pomysłu.

Uprawnienia umieszczania postów