-
Re: Potrzebuje POMOCY! - dostałem nieoczekiwanie kameleona
Wyklula mi sie mucha dalem ja kameleonowi,na poczatku byl troche zainteresowany ale pozniej juz nie,a polzozylem bialego robaka i od razu chcial go zjesc.Teraz nie wiem czy dac mu bialego robaka czy nie.
-
NIE DAWAJ mu białego robaka !!
-
OK.Ale co mam zrobic glodzic go?
-
dawaj mu muchy albo świerszcze !! jak zgłodnieje to powinien zjeść !! zjedzenie przez niego białych robaków może zakończyć sie tragicznie !!
-
on nie jadl dwa dni,chcialem mu dac malego pajaka ale tez nie chce
-
nie wiem co Ci na to poradzić !! ja jak dalem (na początku) mojemu Lampartkowi świerszcza to w 10 sekund go zjadł !! spróbuj ze świerszczami z pensety lub muchami (złap muche tak żeby się bardzo ruszała a później pod pyszczek !!) spróbuj z karaczanami lub jakimiś innymi czego jeszcze nie prubowałeś !!
pozdro !!
-
Przegłodzić co najmniej 5 dni. Potem spróbować z muchą i świerszczem (obsypane wapnem, żeby nie była zbyt ciemne). Ewentualnie kilka jasnych mączniaków.
-
-
Mi tez sie wydaje ze znaczenie moze miec kolor pokarmu,moj kamek tez na poczatku nie chcial jesc (ciemnego),teraz chociaz juz je wszystko to widac ze znacznie bardziej lubi swierszcze domowe
pozdrawiam JONES
-
Wiesz stary powiedz w jakim mieście mieszkasz..jak będę miał blisko to przyjadę do Ciebie z paczką świerszczy i Ci dam bo żal mi malucha...
Uprawnienia umieszczania postów