Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Potrzebuje POMOCY! - dostałem nieoczekiwanie kameleona

iwona krzywkowska
    Guest

Re: Potrzebuje POMOCY! - dostałem nieoczekiwanie kameleona

Jeszcze kilka moich informacji: wapno możesz kupić w Aptece. Pastylki rozgniatasz i posypujesz świerszcze, muchy, drewnojady, małe karaczany.
    Kup przy okazji Vibowit dla dzieci. Vibowit możesz rozpuszczać w wodzie, która znajduje się w poidełku. Osobiście podaję kamelkowi przegotowaną letnią wodę /z wapnem lub vibowitem / pipetką.
    W lecie idż na łąkę i nałap w siatkę koników polnych i motylków.
    W sklepie zoologicznym kupisz też specjalne witaminy, podawaj dwie, trzy kropelki raz na tydzień /w zależności od wagi-poczytaj ulotkę/ale nie razem z wapnem. Wapno podawaj innego dnia.
    Jeśli chodzi a brak apetytu to wydaje mi się, że powinieneś po prostu wpuścić muchy i świerszcze do terrarium /terrarium!/ i dać kamelkowi spokój. Jak będzie miał spokój to sam nabierze ochoty na polowanie. Nie podstawaj mu pod pyszczek jedzenia.
    Jeśli chodzi o świetlówkę to musi ona mieć UVA i UVB!!!! Mnie taka świetlówka kosztowało, cos około 90 zł.
    Przede wszystkim skonstruuj mu przyzwoite terrarium i nie wyciągaj kamka z niego. Terrarium , jak już wszyscy mówili/ może być wąskie ale wysokie.
    Jak mi coś jeszcze przyjdzie głowy to napiszę.

a nie wydaje Wam się, że to nie jest kamel uszasty tylko pospolity?

Tony
    Guest

Mam pytanie,a propo UV,mam swietlowke z promieniami UVA,ona jest chyba od solarium takiego do twarzy,czy moge swieci nia na kamyka,ma ona 75W, jest jeszcze napisane 55Hz.Dzieki.

xol
    Guest