Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: czy w terrarium dla gokona mogą być sztuczne roślinki

Mieszany widok

czy w terrarium dla gokona mogą być sztuczne roślinki

dzis właśnie kupuje sobie jaszczurke(cosymbotus platyurus) i chcę się dowiedzieć czy moga być w nim sztuczne roślinki czy wymienic je na żywe i jakie są najlepsze do pół suchego terrarium
    pozdrawiam

Re: czy w terrarium dla gokona mogą być sztuczne roślinki

moga byc choc zywe wygladaja na pewno lepiej jezeli zywe to pamietaj zeby nie poranily kolcami gekona

Tribel
    Guest

zywe sa tez leprze z uwagi nato ze zwiekszaja parowanie i w terrarium panuje leprzy mikro klimat

Ja mam geka lamparciego 5 lat, przez cały czas ma sztuczne rośliny i w niczym mu to nie przeszkadza, jest w dobrej kondycji, jest zdrowy.

Nook
    Guest

z żywymi roślinami czasem jest kłopot, trzeba je podlewać (nie każdy o tym pamięta..), mogą gnić (np w wyniku obgryzania przez świerszcze), o wiele lepiej sprawdzają się według mnie sztuczne rośliny.

zgadzam sie z przedmówcą, za dużo roboty

dzięki serdeczne ale narazie chyba zostane przy sztucznych ponieważ są śliczne i wyglądaja jak żywe
    pozdrawiam

Tribel
    Guest

brak zywych jak i prawdziwych nie zaszkodzi, ale zywe w pewien sposub poleprza samopoczucie gada.

Nook
    Guest

w jaki sposób? Możesz mi wytłumaczyć?

Anolis1987
    Guest

Ja osobiście wolę żywe od sztucznych, przyznam że trzeba przy nich się trochę napracować ale wrto. Do stepowego terrarium nadają sięplątwy (Tillandsia), haworstia, gastera, sansewieria, drzewko szczęścia (Crassula), kamyk (Lithops), kaktus bożonarodzeniowy, zamiokules (Zamiocules), rojniki (Sempervivum), rozchodniki (Sedum), noliny (Beucarneria), lawenda, macierzanka i kilka innych.

Uprawnienia umieszczania postów