Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: badania kalu

PaWeL^
    Guest

badania kalu

jest konieczne robienie badań kalu u gekonow co jakiś czas czy tylko przy jakiś objawach ? jeśli tak to przy jakich ?

dzięk i pozdrówko !!

Re: badanie kalu

podpisuje sie podtym pytaniem i pytam co z Uv. czytalem texty moj lampart czasem wychodzi w dzien i wredy go naswietlam ale jesli moj lampart bedzie osobnikiem ktory bedzie przez caly dzien w kryjowce to co wtedy?
    Czy w sklepach zoo dostane sepie i to calcium path(wiecie jakie)?????

Jarek Zajączkowski
    Guest

Profilaktyczne badanie kału (parazytologiczne) powinno się przeprowadzać min. raz w roku. Uważam, że każde podawanie leków p. robaczych powinno być poprzedzone zbadaniem kału i ilościowym określeniem zagrożenia pasożytami. Poza tym często gatunek pasożyta warunkuje rodzaj podawanego leku.

PaWeL^
    Guest

dzięki i jeszcze jedno ile takie badanie kosztuje ?

no wlasnie ja sie dopisuje do pytania jestem z katowic obdzwonilem kilku weterynarzy z pytaniem czy moge przeprowadzic u nich badanie kalu to uslyszlem zeni tego nie robia;po co mozna profilaktycznie odrobaczyc(jak psa):ja nie wykonuje tylko jak zachodzi taka potrzeba to wysylam "gdzies"probki ale trzeba wiedziec jakich pasozytow szukam -a skad ja to mam niby wiedziec wic z badan na razie nici

PaWeL^
    Guest

Re: badania kalu

o właśnie Micgekon jak byś znalazł jakiegoś weta do daj znać na gg 2764923 też poszukuje jakigos dobrego weta z okolic Bytomia, Katowic !

Uprawnienia umieszczania postów