Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zjada żwirek!

rombi
    Guest

Zjada żwirek!

Moja samica gekona lamparciego zjadała piasek,zmieniłem podłoże na żwirek grubszy i drobniejszy i teraz jej odchody składają się w większości z tego drobnego żwirku!!Samiec tego nie robi.Obydwa geki dostają regularnie wapno w syropie więc nie wiem czemu samica to robi?Obawiam się że jak będzie jadła ten żwir to się przekręci ,co mam z tym zrobić?wymienić żwir na całkiem gruby?

Nook
    Guest

Re: Zjada żwirek!

tak lepiej nie kombinuj, o kostce kokosowej słyszałem wiele dobrych rzeczy

O sprawie zjadania piasku było już na prawdę wiele dyskusji poszukaj w archiwum

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=2984&t=2984
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=3027&t=3027
    ----> czytaj wszystkie odpowiedzi

rombi
    Guest

Wiesz Nook miałemteż kostkę kokosową ale nie podobała mi się i chowały mi się pod nią świerszcze dlatego zmieniłem na żwirek

heh, to ma sie gekowi podobac a nie tobie. jezeli nie je kostki, to po co ryzykowac z kamyczkami, zwirkiem, piaskiem, itd...?

Jarek Zajączkowski
    Guest

Kamienie (lub inny materiał) o wielkości uniemożliwiającej ich zjedzenie.

...:James:...
    Guest

moja a.błotna tez niekiedy zjada żwirek (żadko okolo raz na 20 dni) dostaje witaminy wszystko (ona jak poluje to przyjmuje inną postawe ciała i gdy chce zjeść zwirek robi to samo )najczęściej zdaża jej się zjeść żwirek gdy się opsunie poruszy (no bo przecież u gadów, jaszczurek jak coś się rusza to powoduje u nich atak i w skutku pożarcie).

pozdrofka
    GG:4350211

Rzadziej karm.

rombi
    Guest

Dziś zmieniłem żwirek na bardzo gruby,na taki co jej do pyszczka się nie zmieści mam nadzieję że już będzie ok.Nadal tylko poluję na żarówkę UV bo nigdzie w wawie nie mogę kupić 25 Watowej bo mają tylko dużo mocniejsze.

rombi
    Guest

Dziś zmieniłem żwirek na bardzo gruby,na taki co jej do pyszczka się nie zmieści mam nadzieję że już będzie ok.Nadal tylko poluję na żarówkę UV bo nigdzie w wawie nie mogę kupić 25 Watowej bo mają tylko dużo mocniejsze.

Uprawnienia umieszczania postów