Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: nieproszony gość

Mieszany widok

xol
    Guest

nieproszony gość

Witam,
    w moim terra coś zamieszkało ) a konkretnie, w jednym miejscu jest mała pajęczynka, trochę taka jak te co się zdarzają na kwiatkach doniczkowych, ale nie udało mi się zaobserwować "właściciela" - pewnie jakiś mały jest. Prawdopodobnie przywlokłam to paskudztwo właśnie z jakimś kwiatkiem. Zastanawiam się, czy taki sublokator może zaszkodzić kamkowi. Szczerze mówiąć odkażanie całego wyposażenia jest ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę głównie ze względu na stres kamka. Gadzina czuje się dobrze, obejrzałam go dokładnie i nie ma żadnych pasożytów zewnętrznych.
    Czy można się pozbyć sublokatora bez niepokojenia kamka?

dr Robert
    Guest

Re: nieproszony gość

Ale jakiego sublokatora ? Czy chodzi o przędziorki ? Te żyją tylko na roślinach i bez chemii trudno je zlikwidować, chociaż można zabrać roślinę i przemywać ją pod kranem. poza tym przędziorki nie lubią suchego powietrza. Kameleonom na pewno nie zaszkodzą bo żywią się tylko sokiem z roślin. Chyba, że to jest coś całkiem innego, ale tego nie wiemy.

Re: nieproszony gość

A może pajączek będzie śniadankiem dla Twojego Kamelka.

zielonyfrajer
    Guest

Re: nieproszone swierszcze w terra

A propos nieproszonych gosci - dzis rano zauwazylam, ze w terra u mojego kamka wylegly sie swierszcze!!! jakas niezauwazona samiczka uciekla z pojemnika i zlozyla jajeczka - i tak nieswadomie zalozylam hodowle swierszczy. JAK SIE ICH POZBYC? obawiam sie, ze czeka mnie totalna dezynfekcja calego terra? pomozcie

Edyta
    Guest

Re: nieproszone swierszcze w terra

Te Twoje maluch po kilku dniach z braku pożywienia same znajdą wyjście.

Uprawnienia umieszczania postów