-
Re: AGAMA Blotna i oswajanie
Dlaczego nie moga zostac same , przeciez 2,3 dni to nie duzo.
Wystarczy ze bedziesz mial czasowy wylacznik swiatla.
-
Dorosłe mogą spokojnie zostać nawet 4-5 dni same, a młode 2-3 dni.
-
ok. ale jak w tym wypadku rozwiazac temat wody oraz pozywienia dla mlodych ktore wg info na forum i w opisach powinno byc: woda po kazdej toalecie a pozywienie codziennie??
wiem ze jestem tzw. "meczykicha" ale naprawde nie chcialbym zaszkodzic w jakikolwiek sposob gadzince, a jak pisalem wczesniej dopiero zamierzam zostac "terrorysta", wiec wybaczcie te moze nie co dziwne dla fachowcow pytania
prosze o odpowiedz
Pozdrawiam,
B.
-
dzieki, patrz odp.dla dr Robert.
Pozdrawiam,
Bogdan
-
Moje agamy mają terra w pokoju gdzie jest telewizor (3 metry obok terra). Nic mi nie wiadomo o szkodliwości działania "niezbędnika ludzkości" na jaszczurki. Pewnie lepiej jest, gdy gady znajdują się w pomieszczeniu pozbawionym telewizora, ale moje warunki na to niestety nie pozwalają.
-
Nawet jeśli młode raz w miesiącu nie dostaną pokarmu przez 2-3 dni to nic im nie będzie. Zresztą takie półroczne można już karmić rzadziej.
Nawet jeśli zostawia się je na dłużej (np. powyżej 4 dni) pokarm (świerszcze) można zostawić w pojemniczku nieco wyższym, takim , aby świerszcze nie wyszły, ale jaszczurki mogły wyskoczyć. To juz zalezy od własnego pomyślunku jak takie coś zrobić. A skąd wiesz, że będą się twoje agamy załatwiać do wody. Moje (a miałem stadko 1,3) robiły to do wody dość rzadko. W związku z tym woda pozostawiona na kilka dni niekoniecznie musi być zanieczyszczona. Jakiekolwiek niedogodności związane z pozostawieniem agam (a takich właściwie nie ma) są znacznie lepsze niż ciąganie się z nimi po Polsce.
-
nie wiem czy beda robic to do wody. czytalem w necie (legi i blotne)
dzieki za pomoc.
Pozdrawiam,
Bogdan.
-
moje warunki tez nie. niestety .
Dzieki za info.
Pozdrawiam,
Bogdan.
-
Ja czytałem natomiast, że w większości młode osobniki tylko załatwiają się do wody (moj tak robi)
Pozdrawiam
-
Moje agamiszony zazwyczaj załatwiają się w wodzie. Basen mam filtrowany, ale wodę i tak zmieniam średnio co 10 dni. Jest trochę zabawy, bo to 150 l zbiornik. Jednak mam niezłą frajdę, gdy mogę popatrzeć na pływające agamy. Ich ulubioną zabawą jest wskakiwanie z konarów do wody.
Uprawnienia umieszczania postów