Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: AGAMA Blotna i oswajanie

AGAMA Blotna i oswajanie

Witam wszystkich,

Mam pytanie odnosnie oswajania a.blotnych. Czy a.blotna tak dobrze jak a.brodata toleruje gatunek ludzki? Czy tez tak szybko akceptuje wspolzycie z czlowiekiem w niewoli? Oraz drugie pytanie: czy a.blotna o dl. ok.35cm nie jest juz za "stara" do podjecia proby oswajania.

Jeszcze nie jestem terrarysta ale mam nadzieje ze juz niedlugo ;-)

...:James:...
    Guest

Re: AGAMA Blotna i oswajanie

Odp. na pierwsze pytanie oswajają się stosunkowo szybko moja zaczela mnie tolerowac po okolo 1 tygodniu mam ją zaledwie 1 miesiąc
    Odp. na drugie pytanie moja ma 27 cm i jest bardzo (mądrym) pojętnym uczniem

GG:4350211
    e-mail: jamesm@op.pl
    pozdrowienia

Agama brodata jest dość wyjątkowym gadem właśnie ze względu na swoją osobowość. Z kolegą w Niemczech kupowaliśmy młode brodacze (malutkie 10-12cm) - sprzedawca wybierał młodziki a one nawet nie próbowały uciekać. Kręciły tylko, zaciekawione, łepetynkami na wszystkie strony. Czasem się zastanawiam jak z taką brawurą te zwierzaki w ogóle żyją na wolności ...przecież te młode nie były oswojane i nie mogły wiedzieć, że człowiek nie jest dla nich zagrożeniem ..

Nigdy nie miałam błotnej ale raczej z tego co słyszałam w zachowaniu bardziej zbliżone są od legwana, mimo, że oswajają się szybciej niż on (podobno)

dzieki wielkie za odp. Mam nadzieje ze za tydzien bedzie jeszcze w Lazienkach. Chyba sie z a.blotna zrozumiemy

dziekuje za odpowiedz. Choc teraz mam mowiac szczerze maly dylemat: brodata, blotna czy leg.zielony ??
    Wszystkie moim zdaniem sa tak ciekawe, ze juz sam nie wiem co zrobic.
    Moja "polowka" jest raczej za wegetarianinem, ale z zielonym ,z tego jak czytalem Twoje wypowiedzi na forum,czy w opisac gatunkow Twojego autorstwa, nie wiem czy dam sobie rade jako poczatkujacy "terrorysta".

a.brodate najlepsze
    a jeszcze jedno jeśli kupujesz w łazienkach to zwruć uwagę na scynka berberyjskiego jest mój!!
    czy nie jest piękny
    właśnie mu użądzam terrarium.a z tych trzech to zdecydowanie brodacz jeśsli chcesz coś bardzo przyjaznego i ciekawskiego poprpstu taki mały piesek

No coż ja kocham brodacze a moje zdanie jest zbyt subiektywne by mogło się liczyć

A co bys doradzila? Dla poczatkujacego terrarysty, ktory raz w miesiacu wyjezdza i musialby "gadzinke" brac ze soba na weekend? W obydwu mieszkaniach na pewno bedzie mialo terra ale w tym weekendowym mniejsze. Ktora najlepiej znosilaby podroze ? 300km.?
    Aha, i jeszcze jedna prosba. Czy moglabys mailem przeslac zdjecia twoich terrariow? Widzialem na twojej stronie, ale interesuje mnie sposob zamontowania lamp grzewczych i oswietleniowych .

Jesli to nie jest problem dla Ciebie bylbym wdzieczny

Pozdrawiam,
    Bogdan.

bylem w sobote, ale scynka nie widzialem . Byles w niedziele?

nie alemoże ta baba ma je w swoim domu bo i tak nie są na sprzedaż

Uprawnienia umieszczania postów