Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: co polecacie na początek

misiekrzysiek12
    Guest

co polecacie na początek

witam wszystkich chciałbym wiedzieć jakie byście mi polecili terrarium jakie wymiary i z czego dla gekona lamparciego i czym go najlepiej ogrzać

Re: co polecacie na początek

czytales opis gatunku??? tam jest wszystko napisane a co do tego z czego zrobic terra to juz zalezy z czego chcesz i na co masz kase czy na szklo czy na OSB

Przeczytaj opis i wiadomosci z forum 'gekon lamparci'. Dowiesz sie wszystkiego.

misiekrzysiek12
    Guest

mam takie pytanie a co to jest OSB i ile kosztuje osb a ile terrarium ze szkła a w opisie pisze wymiary 60na50na40 czy z tym się zgadzacie

OSB jest to plyta drewniana zabezpieczona w pewnym stopniu przed wilgocia co do ceny polecam wizyte w castoramie a co do szkla polecam wizyte u szklarza powie Ci ile za m2 i ile za ewentualne zrobienie calego terra a co do wymiarow to sa podane wymiary minimalne(z tego co pamietam) wiec mozesz zrobic wieksze ale tez nei za duze bo gekon bedzie mogl miec problemy z szukaniem pokarmu.

misiekrzysiek12
    Guest

nie z duże czyli jakie wymiary byś mi polecił

jeżeli to ma być dla jednego lamparciego to minimum które podaje sie to 60/40/40, jednak sam trzymałem jednego geka przez prawie rok w terra 55/45/45 i też było ok

Co do materiału na terrarium, bardziej polecam szkło, jeżeli terrarium ma spełniać bardziej funkcje dekoracyjną niż pojemnika w którym trzymasz gada. Wybór należy do Ciebie. Ogrzewanie zwykłą lustrzanką 25W. Możesz też zamontować świetlówke UV, o której możesz poczytać w FAQu. Jednak jak by Ci sie nie daj Boże chciało przeglądać forum (tak jak innym) to temat ten był tyle razy wałkowany że dramat.

A tak na marginesie to na przyszłość próbuj sam zdobywać potrzebne informacje, a nie iść na łatwizne.

Uprawnienia umieszczania postów