Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gekony Lamparcie....

rombi
    Guest

Gekony Lamparcie....

Mam pytanko,kupiłem sobie parkę lamparcików i nie wiele o nich wiem.Jak często je karmić?jak wpuszczam do terarium świerszcze to one uciekają między kamienie i jestem ciekawy czy gekony je znajdą i zjedzą?czy musze je złapać i wyjąć z terarium?czy mogą tam zostać?czy świerszcze gryzą?(można brać je do ręki?)Jakie najlepiej mieć podłoże u gekonów bo ja mam piasek i zauważyłem że gekony go zjadają bo jest go dużo w odchodach.Jak długo gekon może nie jeść bo mój samiec je a samica nie jest zainteresowana świerszczami ani mączniakami?(moje gekony mają ok.6 miesięcy)

Re: Gekony Lamparcie....

Odnośnie świerszczy przeczytaj to:
    http://www.terrarystyka.com.pl/forum...opic.php?t=599

Piasek koniecznie wymień na inną ściółke. Gekon może nawet paść jeśli zje duzo piasku, takie przypadki już były. Zmień podłoże na np. grubą kostkę kokosową. Podajesz preparaty wapniowo-witaminowe? Być może gekony próbują uzupełnić niedobory w organiźmie zjadając piasek ...

cromat
    Guest

Ja mam zwirek zeczny i jest dobry najlepiej spriboj złapac swierszcza w pensete i dac samiczce prze buzie ja zawsze tak roibe i moja pupilka zawsze zjada przynajmniej wiem ze nie jest glodna i nikt jej nie pgryzie...A tak przy okaazji to moj gek przechodzi dzisiaj wylinkeBedzie wikeszy i jak nowy

jezeli masz dziurki w wystroju do ktorych chowaja sie swierszcze to musisz je zatkac(ja to zrobilem podlozem)....
    a tak wogle to poczytaj sobie poprzednie posty to dowiesz sie o lampartach bardzo duzooooooo

pozdrawiam
    GHOST

madafaka
    Guest

Szybko zmien podłoże na kostke kokosową lub jaki torf(ja mam torf kokosowy)a jak gekon będzie głodny to poszuka świerszcza i znajdzie go nawet pod kamieniem

madafaka napisał(a):
    > jak gekon będzie głodny to poszuka świerszcza
    > i znajdzie go nawet pod kamieniem

kurcze to jakie ty masz male kamyczki w terra :PPP
    Ja musialem specjalnie gipsem latac dziury i nierownosci w kamieniach... zreszta troche to widac na mojej stronie w galerii nr 3 (na bokach kamienia na ktorym pozuje moj gekon jest duzo bialego). Zanim to zrobilem to swierszcze zdychaly pod kamlotami
    Teraz mam kawalek drewna i w jednym miejscu swierszcze sie zagrzebuja i zdychaja (bo tam jest kabel grzewczy)... i zastanawiam sie co z tym fantem zrobic... hehe przeciez nie potraktuje drzewa gipsem

madafaka
    Guest

Ja moje kamienie oszlifowałem przed włożenim do terrarium i teraz od spodu są płaskie

Tomek Tasior
    Guest

Beda jadły to sa dzikie zwierzaki wiec poradza sobie

Uprawnienia umieszczania postów