Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Listy "priorytetowe"

Re: Listy "priorytetowe"

Hmmm,
    tak jak podejrzewałem - chyba wszystko zależy od Urzędów, poprzez które list musi przejść. Są listonosze i tramwaje, tak to widać już jest. Brak bata nad plecami i co niektórzy było nie było swoich klientów, z których żyją, mają w tym, z czym król chodzi piechotą...

Pozdrawiam

z paczkami priorytetowymi jest tez tak, ze moze przyjsc w odpowiednim czasie lecz jesli nie listonosz nie zastanie odbiorcy w domu, wrzuca awizo. i moze da sie odebrac tuz przed zamknieciem poczty a moze dopiero nastepnego dnia, zalezy kiedy listonosz rozwiezie wszystko i wroci do urzedu z tymi nieodebranymi... przynajmniej ja tak mialam, szlo w sumie od wyslania do odbioru 4 dni.
    pozdrawiam, dega

Po pierwsze: nie ten dział forum
    Po drugie: Tutaj jest Polska - tu cuda się dzieją )

Marcin Kranc (Shazzy)
    Guest

a ja wysylalem plyte glowna priorytetem jeszcze jak opaczka wartowsciowa i doszla na drugi dzien a po pol roku jak ja znowu wysylalem tak samo priorytet i przesylka wartosciowa to doszla do serwisu po uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 tygodniach i 2 dniachh!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    no i tak zaprzestalem wspolpracy z poczta biora kasuja dodatkowo a za te pieniadze kurierem by byla szybciej ale coz nauczka

a mi Vorax wysłal pająki PKS-em o godz. 15.00 a do mnie dotarły o godz. 20.25. Trasa prawie 300km. Chrzanić poczte. Lepiej dac 5 złoty więcej i mniec problem z głowy.

Zarowno poczta polska jak i inne firmy kurierskie NIE odpowadaja
    za opoznienia
    za zniszczenie rzeczy wewnatrz

Marcin Kranc (Shazzy)
    Guest

buehaah a od czego jest ubezpieczenie? speedpol czy upc maja opcje ubezpieczania itp ale to kosztuje $$$$$ tak samo jak z transportem za granice tez ubezpieczaja nawet jesli np maja przewiesc cos dla kogos i sie podejma a towar zostanie zjakis powodow za granice to tez mozna od nich za to kase wziac itp jest tego ale powtarzam drogie i kosztowne po kto zaplaci 200 300 czy 900zl za przelsanie pajaka wartego np 100zl? najlepsza kolej pks itp a najlepiej to sie nie spieszyc tylko samemu pojechac po zwierzaka i osobiscie jestem przeciw wysylaniu wszelkich zywych zwierzatek tak czy inaczej ale zdaje sobie sprawe ze to niejednokrotnie jedyna mozliwa droga

[marcin kranc] wlasnie potwierdziles moja wypowiedz nie rozumiem z czego sie smiejesz...

ubezpieczenie....
    Zgadza sie mozesz ubezpieczyc przesylke ale...
    kurier ci jej nie wyda dopuki nie podpiszesz ze ja odebrales
    a jak podpiszesz to znaczy ze przesylka przyjechala do ciebie w dobrym stanie i mozesz sie odwolywac do pana boga

Uprawnienia umieszczania postów