-
Listy "priorytetowe"
Witam,
mam pytanie związane z listami "priorytetowymi". Otóż w poniedziałek przed Świętami wysłałem z Gdańska do Iławy list "priorytetowy" (uczyniłem to w głównym Urzędzie Pocztowym w Gdańsku Wrzeszczu). Wysłania dokonałem o godzinie 16:45, oczywiście list był odpowiednio oznakowany i zaopatrzony w stosownej wartości znaczek - wszystko zgodnie z regulaminem Poczty. Według regulaminu Poczty list taki powinien trafić do adresata następnego dnia - we wtorek. Jeśli Urzędu Pocztowego w Gdańsku Wrzeszczu nie traktować jako Urzędu w mieście wojewódzkim (?!?), to list powinien dojść w środę. A doszedł dopiero w piątek !
I tu pytanie - czy takie bezczelne i beztroskie (niestety) zachowanie Poczty przytrafiały się także Wam ?
Pozdrawiam
-
-
Re: Listy "priorytetowe"
tak, w ogóle nie dotarł, zginął im a że nie był polecony to se mogłem...
-
o ile pamietam to graniczna godzina nadawania przesylek priorytetowych to 16. potem juz nie dostaniesz przesylki nastepnego dnia.a reszta zalezy juz od poczty tam dalej. kazdy Polak wie, ze nie mozna stawiac na 100%, że przesylka dojdze kiedy niby ma dojsc.
-
tak, priorytet 4 dni szedl
-
Wlasnie, zeby paczka dotarla nastepnego dnia trzeba wyslac ja przed 16, a i tak nie masz 100% gwarancji ze dojdzie! u mnie 3 na 5 paczek priorytetowych dociera z opoznieniem...
-
Wszystko jest zależne od kochanej poczty jak im sie chce . Wszystko co ci mogą zagwarantować to tylko w POCZTEXie w 24h dostarcza paczke ale 40-50 zl koszt moze nawet i wiekszy bo dawno nie wysylalem tym sposobem paczek.
-
A powiem Wam ciekawostke. Znajomy wysłał wczoraj dla mnie paczuszke z straszykami i jajeczkami z miejscowości obok Śląska o godzinie mnie więcej 13 jak mi mówił. Jakie było moje zdziwienie kiedy dzisiaj odebralem przesyłke o godzinie 9.00.
Czyli przesyłka szła 20 godzin ? Niezły wynik co nie ?
-
ja wysłałem wczraj paczuszkę a p.imperatorem i dzisiaj doszła do adresta
-
ja ostatnio kupywałem pająka wysłali mi go we wtorek a przyszedł we srodę rano i z poczty jestem bardzo zadowolony
Uprawnienia umieszczania postów