Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: agama brodata

agama brodata

czy terarium o wymiarach 120/60/50 (dł.szer.wys.) wystarczy dla dorosłej agamy brodatej ?? a jesli tak to czy potrzebuje kabla grzewczego albo wystarczy temp. pokojowa i żarówki (temp. pokojowa okolo 24 stopni) ;]

Moby_
    Guest

Re: agama brodata

one musza miec cieplo. wiec kable i zarowki+swietlowka.takie terra jest ok dla jednej a polecam parka i wiecej(wtedy wieksze)

thx !! jeszcze takie jedno pytanie jesli kupi agamę taką 20 - 25 cm to mogę od razu wpuścić ja do takiego terra. albo najpierw do jakiegoś mniejszego ?? ;]

cromat
    Guest

to zalezy od Ciebie ale wpusc do tego wiekszebo bedzie gonic... )

narazie nie mam terra ani agamy !! ale mam zamiar zakupić dlatego ta dużo sie wypytuje !! jak zabespieczyć kabel grzewczy aby agama go nie odkopala? ile kosztuje mniej więcej żarówka emitująca promienie UV? i czy dorosłą agamę można karmić myszami dosyć często czy tylko od czasu do czasu?

z góry thx

Zalać Atlasem - poważnie , jeśli dno masz szklane. Przy okazji zrób to na 2/3 powierzchni, żeby stworzyć różnicę temperatur.
    Jeżeli dno jest drewniane przybij plastikowymi uchwytami do kabli, albo pistoletem na zszywki (tylko nie przez kabel

Cahir

dzięki wszystkim !

zapomnialem o jednym czy agama będzie jeść np. mrożone świerszcze (nie ruszające się) ? ;]

cromat
    Guest

NIe raczej nie poniewaz one atakuja to co sie rusza a zazwyczja kazdy powinien karmic zywymi siwerszczami.

Crash a może poczytasz opisy? Myślę, że to dobry pomysł ... jeden jest na tej stronie, zrobiony przez Wicia, drugi na www.terrarystyka.com.pl, robiony przeze mnie.

dzięki !! już pare razy przeczytale a pytam sie o to czego się nie dowiedzialem z tych opisów !! a tak w ogóle to chce się zapytać czy dam sobie rady z agamą bo jeszcze nigdy nie mialem żadnej jaszczurki

Uprawnienia umieszczania postów