Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pokarm dla mięsożerców...

Sulem
    Guest

Pokarm dla mięsożerców...

Witam,
    Czy mięsożerne jaszczurki bedą jadły surowe mięso? Mam dostęp do świeżego i różnego rodzaju. Czy ich pokarm musi się ruszać...?

Re: Pokarm dla mięsożerców...

Raczej pokarm musi się ruszać . Mieso niema wszystkich składników pokarmowych i raczej nieprzyciągnie uwagi owadożernej jaszczurki poza wyjątkami ,może oswojony waran stepowy i nilowy będzie mięso jadł. Jaszczurki widza to co sie rusza i to prowokuje u nich atak .

Cześć

estek
    Guest

Jako uzupełnienie diety mój stepowy dostaje wołowinę i żołądki lub serca kurczęce ale podstawe i tak stanowią gryzonie. Surowe mięso nadaje się też do podawania witamin bo łatwiej je w nich obtoczyć niż żywą mysz.

Pozdrowionka.

Przepraszam ESTEK czy ty karmisz żółwia stepowego mięsem?.
    Czy raczej posiadasz innego gada który ma w nazewnictwie (stepowy).

Cześć

estek
    Guest

Tak warana. Zapomniałem że to nie jedyne zwierzątko stepowe. A od teraz powinien być w mojej sygnaturce.

Pozdrawiam i dzięki za zwrócenie uwagi. >:P
    estek

Adrian Furman -AdN-
    Guest

a ja swojego stepowego (warana) podaje mu prawie tylko niezywy pokarm... i (waran jak to tąd trzyma sie dobrze) pokarm nieraz jest obteaczany w witaminach, wcale nie musi sie ruszac...

pul
    Guest

morzna podawać surowe mięson np. serca czy wątroby

Drutus
    Guest

Adrian to czy waran się trzyma dobrze ciężko stwierdzić Podawanie gryzoni jest ważne. Kości i sierść też są w pewny sposób wykorzystywane przez waranka.

Adrian Furman -AdN-
    Guest

wiem...staram sie urozmaicac mu dietke...nie mowie ze wogule nie daje myszy (raz na tydzien) czasem swierszcze, mieso obtaczam w witaminkach, wybieram niektore miesa z koscią...chrząstki, oczywiscie ze nie daje czystego miesa...

Uprawnienia umieszczania postów