Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: anolis zielony sam w domu

Mieszany widok

Zdzisiu
    Guest

anolis zielony sam w domu

Wie ktoś może na ile czasu można zostawić anola bez opieki(wrzucając mu kilka świerszczy i zapewniając odpowiednią temp.)
    Na tydzień?
    A jak bym chciał na dłużej to można by go np jakoś przezimować(jak?)
    Znacie może jakieś sposoby(automat ze świerszczami albo coś takiego:-)
    ???

pozdrow

expo
    Guest

Re: anolis zielony sam w domu

tydzien to bardzo dlugi okres; ja nie wyborazam sobie, ze moglbym swojego anola pozostawic bez opieki na 7 dni; swierszcze, ani swiatlo (ktore moze byc sterowane odpowiednimi urzadzeniami), nie stanowia problemu. problem to wilgotnosc - bardzo trudno bedzie utrzymac wilognosc na poziomie 70% w terrarium, ktore nie bedzie przez caly tydzien spryskiwane. a czy Twoj anol pije wode z jakiejs plytkiej miseczki czy spija z lisci spryskiwana wode?

Zdzisiu
    Guest

Świerszcze nie stanowią problemu?Dlaczego tak uważasz?Jak byś to zrobił żeby przez tydzień było co jeść w terra?

expo
    Guest

przede wszystkim zalezy jaki duzy jest Twoj anol, bo od tego bedzie uzalezniona ilosc pokarmu jaka trzeba mu zapewnic; wiadomo bowiem, ze rozwiajace sie maluchy potrzebuja wiecej pokarmu anizeli dorosle osobniki; ja bym po prostu wpuscil do terra troche wiecej tych swierszczy (przez przesady), i te, ktore nie zostana od razu zjedzone, poczekaja ; moj anol czasami tez nie zjada wszystkiego i pozniej widze jakies zablakane swierszcze , ktore jednak predzej czy pozniej zostaja zjedzone; z takich jednak zablakanych swierszczy spadna posypane nimi witaminy czy wapno; pozdrawiam.

Expo zapraszam na forum Terrarystyka.pl do tematu 'Krwiozercze swierszcze' - moze zmienisz zdanie co do pozostawiania swierszczy w terrarium ...

expo
    Guest

a kto mowi, ze ja jestem za zostawianiem swierszczy? ja sam, jak widze ze anol nie jest glodny i biega jakis swierszcz, to go wyciagam - swierszcza, oczywiscie , bo moj anol nie lubi jak mu cos zaczyna chodzic po glowie
    a o tym dziale forum nic jeszcze nie wiem - zaraz ide poczytac;

Zachęcam wszystkich do zapoznania się z tym temat - forum Terrarystyka.pl - jaszczurki ... wychodzi na to ,że ostroznosci nigdy za wiele ...

Uprawnienia umieszczania postów