Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: UV dla kameleona

Mieszany widok

UV dla kameleona

witajcie,
    wiem, że temat lamp ( żarówek, jarzeniówek ) UV był jush poruszany, ale nie wyszukałem informacji na temat jaka lampa jest dobra dla jemeńskiego, ile kosztuje i gdzie ( w Zielonej Górze, internecie ) można ją kupić.
    z góry uprzedzam, że w sprawach jaszczurek to ja dopiero raczkuję.

Re: UV dla kameleona

w sprawach jaszczurek raczkujesz i odrazu za jemena sie bierzesz? Wow no ale nie jesteśmy tutaj po to żeby Cie krytykować

Myśle że dla jemeńskiego optymalna będzie ReptiGlo 5.0 tego typu sprzęt bez problemu znajdziesz gdzieś na necie. Wiem że w biofilu takowe mają

a co :P narazie zbieram informacje.

Kameleony to bardzo wymagające jaszczurki i nie są polecane na początek.

ale wiesz. ja nie kupuję jak niektórzy bo zobaczyli w sklepie. dowiaduję się pomału. zamierzam kupić to co trzeba, a na końcu kameleonka, gdy jush będę wiedział dosyć o nim

Jesli chodzi o promieniki to polecam zwykle lustrzanki ze sklepu elektrycznego. Moc dobiera sie inwidualnie do terra. Jeli chodzi o UV to swietlowke Repit Glo 8,0. Ta ktora poleca MareQ jest troche zaslaba jak dla jemena.
    Jesli chodzi o zakup w Zielonej Gorze to kiedys pomagalem komus dostac taka swietlowke i z 3miasta sciagali ja:] Ale sa terrarysci wiec i swietlowka sie znajdzie u was
    I tak jak mowili poprzednicy: Nie polecam kamka na pierwsza jaszczorke

tony
    Guest

moja pierwsza jaszczurka byl kameleon i u mnie wszytsko bylo z nim ok,ale naprawde tzreba bylo dbac o niego,swietlowke powinienes kupic repti glo 8,repti glo 5 jest np. dla legwanow.Powinienes kupic witaminki(ja dawalem wibowit) i wapn(zwykly z apteki),jak kameleon nie bedzie chcial jesc na poczaku to sie nie przejmuj,mozesz zachecic go do zjedzenia hodujac mu muchy(paczke bialych robakow stawiasz gdzies w pokoju,po jakichs 8 dniach powinienes zobaczyc muchy w pudelku)bo do jedzenia zacheca go ruch much.

dzięki za pomoc tony a ile kosztuje repti glo 8 albo repti glo 5 ??

tony
    Guest

swietlowka kosztuje w zaleznoscie od rozmiarow chyba od 60 do 90 zl,radzilbym ci kupic repti glo 8 bo kamyki potzrebuja duzo uv

oki dzięki. ona powinna być w biofilu ??

Uprawnienia umieszczania postów