Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: CITES

Lord_Leoric
    Guest

Re: CITES

A jak kupilem Pytona Tygrysiego u znajomego, czyli hodowcy przed pierwszym maja, i nie obowiazuje mnie 9 i 10 punkt a jak nie mam zadnego paragonu lub dowodu , ze wlasnie w takim dniu i w takim miesiacu nabylem te zwierze to jak moge je zarejestrowac bez 9 i 10 punktu????

prosze o odpowiedz

Pozdrawiam

Lord_Leoric

Niech ci hodowca napisze oswiadczenie o przekazaniu danego osobnika. Ty napiszesz oswiadczenie ze chcesz go hodowac i w tym celu go posiadasz. To powinno wystarczyc. Do tego podanie z pozostałymi punktami wymaganymi ustawa.

Lord_Leoric
    Guest

dzieki za odpowiedz!
    Mam jeszcze jedno i mam nadzieje , ze ostatnie pytanie:
    Ile kosztuje rejestracja?
    Słyszalem ze 5zl zarejestrowanie i 5zl gdy chce sie zwierze wyrejestrowac. A czy jest jeszcze jakas oplata? Jakis podatek lub cos w tym stylu?

Pozdrawiam

Lord_Leoric

Typowe opłaty jak przy składaniu podań w urzędach: 5 pln za podanie + 0,50 za każdy załącznik (np xero oswiadczenia). Oczywiście na podaniu może być wymieniobych kilka zwierzat, niekoniecznie jedno, więc koszt jest naprawde nikły.

Loke
    Guest

Czy ktos z was juz przez ta biurokratyczna machine przechodzil ????

próbowałem 6 razy. W przyszłym tygodniu jeszcze raz spróbuję. Ciężko przebić się przez urzędasów, którzy nie wiedzą co mają zrobić nawet gdy to mają przed nosem w Dzienniku Ustaw.

Loke
    Guest

w ktorym dzienniku... masz moze egzemplaz na kompie????

niestety nie mam. Tylko taki tekst art 27e jak wyzej. Pracuje nad tym by mieć wydruk z Lexa, ale nie mam dostepu do tego programu.

Loke
    Guest

chyba bede mogl w tej sprawie pomoc zadzwonie jutro do znajomej z prawa moze ona cos zdziala...

Dodi, a gdzie jest określona data 01.05.02 ? Chodzi mi o dokument prawny mówiący o tym.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów