-
Re: materiał na terrarium
możesz mieć malucha albo mercedesa :P Dlatego jeden zrobi terrarium za 150zł drugi za 400 Ja osobiście preferuje szkło, niewiem czemu :P
A co do klejenia korka silikonem to popieram, sam tak niejednokrotnie robiłem i trzyma jak trzeba
-
-
Osb nadaje sie najlepiej.Jakbys chcial robic terrarium z innego drewna to wez pod uwage jakie by bylo ciezke np.z plyt meblowch Puste terrarium o takich wymiarach wazyloby 3 razy tyle co z plyt osb.POZDRAWIAM,KUBA17
-
Ja mam dwa terraria wykonane z płyt meblowych (takich jak się robi np.szafki kuchenne, gr 18mm) jedno jest suche dla agam a w jednym mieszka od miesiąca boaska tęczowa więc jest dość wilgotno. Każde łączenie dodatkowo pociągnąłem silikonem częściowo wykleiłem korkiem a częściowo piaskowcem.Płyty meblowe udało mi się dostać w identycznym kolorze co mam meble w pokoju więc terra z zewnątrz wygląda jak z salonu meblowego-co bardzo ucieszyło żone
-
eee... czarny napisałeś "farba do pomalowania od ZEWNĄTRZ dulux). Czemu od zewnątrz? Ona powinna głównie zabezpieczać od WEWNĄTRZ.
-
nie no jasne od wewnatz malowalem ter farba taka sama tylko ze w innym kolorze ale potem i tak przyszedl na to korek a od zewnatrz dlatego ze samo osb nie ma zbyt atrakcyjnego wygladu ale pomalowane farba juz wyglada o niebo lepiej
czy zabezpieczac korek? woskiem pszczelim??
Uprawnienia umieszczania postów