-
kamien grzejny
czy gekon lamparci moze miec w terra kamien grzejny? moglby sie na nim wygrzewac. czy w ogole przydam mu sie taki kamien? jak tak to gdzie moge go kupic w poznaniu albo w internecie???
-
Re: kamien grzejny
Kamień grzejny to lipna sprawa, z tego co słyszałem to na takim kamieniu zwierze moze sie poparzyzc, wszystko jeszcze zalezy od mocy kamienia, ale kazdy z ktorym adale doradzal mi kabel grzewczy lub mate grzewcza.
-
zalezy od mocy kamienia. Niestety większość jest do bani. Poza tym ich jakość ... conajmniej słaba. Zdarzaja sie wyjątki.
-
Najlepiej zrób sobie samemu kabel grzejny.Z grzałki akwaryjnej 10W,będzie tańszy .
Polecam bo taki sam zrobiłem i działa znakomicie.
-
kamien grzejny mozesz zrobic w bardzo prosty sposb: wystarczy ze wezmiesz zwykly (wczesniej osuszony i wyparzony) kamien, najlepiej plaski, i polozysz go na dwa idace obok siebie kable grzewcze (radze kupic dobrej firmy i juz kamien gotowy. Jak bedzie za zimny lub za goracy to mozesz kontrolowac ilosc kabli pod nim przechodzacych. Sam zrobilem taki kamyk swojej parce lamparcich i teraz moge ogladac swoich podopiecznych jak sie na nim wygrzewaja.
pozdrawiam
buli
-
kupilem drugi kabel grzejny i termoregulator
mam nadzieje ze bedzie ok
dzieki
pozdrawiam
-
ja zrobiłem sam kamień grzejny z kabla i karałka płyty z takiej jak na grobach i jednep płytki glazury tylko niewiem czy był zadobry bo tak sie grzał że niemożna było na nim ręki położyć więc chyba dla jaszczurek tez racej za dobry niejest
pozdórwki
Uprawnienia umieszczania postów