-
Kilka pytań z dziedziny biurokracji :)
Ostatnimi czasy coraz częściej snuje mi się po głowie pomysł rozpoczęcia działalności gospodarczej ukierunkowanej na handel głównie ptasznikami (oraz innymi stworami z terrarium rodem) , chociaż by dlatego, iż mieszkam w totalnej niszy polskiej terrarystyki. Ale zamiast narzekać na stan naszych sklepików, wolałbym sam to zmienić.
Wszędzie poszukuję informacji na temat regulacji prawnych związanych z tym przedsięwzięciem, ale nie uzyskałem dotychczas jednoznacznych informacji. Głównie chciałbym wiedzieć czy istnieją jakiekolwiek ograniczenia dotyczące handlu zwierzętami jadowitymi (np. ptaszniki) w tym też te bardziej agresywne i jadowite, oraz czy nie ma trudności związanych z legalnym importem większej ilości zwierząt zza południowej granicy.
Jeśli orientujecie się w tej dziedzinie lub możecie podać mi jakiekolwiek źródła, będę bardzo wdzięczny....
ps. bardzo pomocne były by także informacje na temat rozwoju tej dziedziny u was, tz. czy zbyt jest na tyle duży, iż sklepy nie mają problemu z utrzymaniem się na rynku...
to już ostatnie pytanko na dzisiaj, bo zaczynam powoli forum zaśmiecać, ale mam tak zawsze po dłuższym rozstaniu z tym medium komunikacyjnym...
pozdrawiam Rewja
Uprawnienia umieszczania postów