Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Jak podawać witaminy ?

przemo68
    Guest

Jak podawać witaminy ?

W jaki sposób podawać witaminy i minerały gek.lamparciemu ? Czy one jedzą pokarmy roślinne/warzywa,owoce/? POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC.

cromat
    Guest

Re: Jak podawać witaminy ?

Normalnie na pokarm.Niygdy nie dawaj mu prosto do pyska bo ci szybko zdechnie(taki mi moowił koles w sklepie zoo).Pozdro

a ja wiem co innego....
    posypywanie owadow nie wystarcza, do pyska tez musza dostawac. jest np. wapno w plynie. ja mam o smaku bananowym... mniam mniam))
    a tak wogole to chcialem sie pochwalic moim nowym gekonikiem.
    po przejsciach z poprzednim mam nadzieje ze z tym bedzie wszystko ok

POZDROWIENIA GHOST

dr Robert
    Guest

Wystarczy posypane wapnem np. świerszcze podawać w miseczce w której też jest na dnie sproszkowane wapno. zawsze coś się przyklei
    Gekony lamparcie są owadożerne.

Z moich obserwacji wynika, że są osobniki w stadzie (nie mam co prawda akurat gekonów ale inne jaszczurki owadożerne), które przy sumiennym posypywaniu wapnem dostały objawów krzywicy i takie które ich nie dostały mimo ze były karmione identycznie. A i to nie były ty tylko samice. Stad doszedłem do wniosku żeby uniknąć takiego ryzyka maczam świerszcze w wapnie w syropie (o smaku bananowym brrr) a raz na miesiąc podaję jeszcze zakraplaczem do pyska mieszankę tego wapna i vibovitu. To dopiero wyeliminowało problemy. Oczywiście ma to zasadnicze znaczenie w okresie wzrostu.

pul
    Guest

posypac robaki witaminami i podac gekonowi

Uprawnienia umieszczania postów