Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: co do krocionoga i patyczaków ?

justGreg
    Guest

co do krocionoga i patyczaków ?

Witam, mam od przedwczoraj terrarium z wijem i 2ma patyczakami (Sungaya inexpectata). Mają podłoze z włuknika kokosowego + nasypałem też trochę piaseczku. Dodałem też korzenia fajnego. Co mnógłbym dodać aby terrarium było jeszcze fajniejsze :-) Jak myślicie ?

Pozdrawiam. Greg

Re: co do krocionoga i patyczaków ?

odchody patyczaków spadające na ziemię nie zaszkodzą krocionogowi??
    nikt nie potrafił mi jednoznacznie odpowiedzieć, więc może teraz trafi sie ktoś kto bedzie obeznany w temacie...

a co do wystroju to mógłbyś dac jakieś tło aqwarystyczne, bo to fajnie wygląda

justGreg
    Guest

Hmm, raczej Ci nie pomoge, moje patyczaki jeszcze chyba nie kupkowały, tylko siedzą na siatce i się nieruszają a wij kopie i ma się raczej dobrtze :-)

Greg

Wg. mnie odchody nie zaszkodzą. Zwarz na to czym sie zywią krocionogi i nie jest to pokarm pierwszej swierzosci itp.
    justGreg, ja bym dodal tam jakis duzy kawal kory, zeby krocionog mogl pod nim siedziec i troche wiecej "brudu" do tej ziemi, wydaje mi sie ze jest zbyt sterylne. Zmieszaj z tym włoknem i ziemią np. pokruszone liscie bukowe lub dębowe i niech sobie gdzies tam butwieją przy dnie, krocionogowi to sie spodoba.

justGreg
    Guest

już mam gotowe terra ale przy najbliższej zmienie podłoża pomyśle nad "dobrudzeniem" :-)
    Dodałem jeszcze taki fajny kamieniek z odciskiem jakiegoś pradawnego zwierzaka morskiego, krocionóg sobie wapienia podje i ładnie wygląda :-0
    Dzięki za pomysł. Pozdrawiam.

Greg

Witam

"moje patyczaki jeszcze chyba nie kupkowały" - justGreg i nie beda kopulowaly bo to 2 samiczki ;-P

a co ma "kupkowanie" do kopulacji :-D

To juz zalezy od stopnia perwersji wyzej wymienionych.

justGreg
    Guest

no wiesz... :-D
    ;-)

Greg

Uprawnienia umieszczania postów