-
Re: kameleon nie chce jesc
Masz kameleona od pol roku i karmisz go tymi bialymi larwami??? Gdzies ty sie uchowal? Nie czytales opisu? nie rozmawiales z nikim?
Teraz to "prosze o pomoc"
Postaraj sie o inne robaczki dla swojej kamki (inne swierszcze lub muchy).
Nie twierdze ze jestem dobry w tym co robie ale czytam dosc uwarznie
-
Teraz niestety jest kłopot ze świerszczami, nawet ze śródziemnomorskimi. Larwy i poczwarki much trzymaj w słoiku przykrytym gęstą gazą lub pończochą w ciepłym miejscu (30 stopni) to szybciej się rozwiną. A jak wyjdą muchy to najlepiej w lodówce. Przy obniżonym metabolizmie muchy wystarczą na długo i łatwiej takie "ospałe" muchy zbierać i mieszać ze sproszkowanym wapnem. Czy na Odrzańskiej nie ma szarańczy ? może to jej zasmakuje ?
-
-
on nic nie chce jesc. nic. ani bialych robakow, ani maczniakow, ani much, nic. kompletnie nic. karaczany i swierszcze na nic sie nie przydadza.
-
spróbuj moze jeszcze z domowymi swierszczami; nie dawaj mu juz wiecej bialych robakow!!! nawet nie probuj
-
tylko nie wiem skad je wziasc. w okolicznych sklepach zoologicznych maja tylko swierszcze srodziemnomorskie.
-
sprzedaż wysylkowa? jest wiele sklepów (www.biofil.pl; www.gekon.lublin.pl), może ktoś z forum ci wyśle albo mieszka w Twoim mieście. zresztą chyba musi być we wrocławiu jakiś dobrze zaopatrzony sklep!
-
Sa w Kakadu. Galeria dominikanska.
-
ja juz do tego kameleona nie mam sily. wyhodowalem mu muchy i tez nie chce jesc. troche pije wode z witaminami z pipetki i to wszystko. nie wiem dlaczego nawet ich nie chce jesc, bo zawsze muchy jadl.
-
Spróboj karmić zielonymi karaczanami Panchlora nivea lub molami woskowymi. Moje fisherii uwilbiały mole woskowe.
Uprawnienia umieszczania postów