Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: poczatkujacy

sigur
    Guest

Re: poczatkujacy

tak tez zrobi. najpierw terrarium potem zwierzak ale musze wiedziec dla jakiego zwierzaka robic terrarium. a pozatym to na poczatku pisalem ze chce kameleona a potem byl update. chyba troche zle spojrzales. no ale niewazne. mimo wszystko dzieki za kilka slow. przydadza sie.

Bruk pozwol ze sie nie zgodze. Agama brodata jest dobrym wyborem dla poczatkujacego hodowcy, napewno duzo lepszym niz legwan zielony lub kameleon. Jaszczurka ta chetnie przyjmuje pokarm, latwo oswaja sie i nie jest podatna na stres. Nalezy jednak pamietac, ze jest to dosc duzy gad (P.vitticeps) dorastajacy do 55cm, masywny. Terrarium powinno byc maksymalnie przestronne, u mlodych nalezy zwrocic uwage na profilaktyke krzywicy, gdyz rosna bardzo szybko i bez odpowiedniej diety i warunkow latwo sie krzywia.
    Pogona henrylawsoni jest mniejsza, starczy terrarium 100/80/50 dla kilku osobnikow. Oczywiscie trzeba brac poprawke na mozliwosc zakupu w Polsce, ale jak komus zalezy mozna przywiesc z Niemiec.

Poza tym nie rozumiem 'najezdzania' na Singura na szczescie nie poszedl do sklepu i nie kupil kameleona pod wplywem chwili, tylko poczytal i postanowil wybrac cos innego na poczatek.

sigur
    Guest

ale sie narobilo... a ja chcialem sie tylko dowiedziec co jest najlepsze dla poczatkujacego i chyba juz wiem. kupie gekona lamparciego. nic innego juz chyba nie wymysle, a spotkalem sie z wieloma pozytywnymi opiniami na temat tego zwierzaka. thx za wszystkie informacje.

Grino
    Guest

Mam nadzieje że to przeczytasz!
    Więc , jezcze nie kupój lamparcika ! Musisz sie więcej dowiedzieć , ja czytałem wszystko ze stronek które znalazłem dosłownie wsystko!
    I nie licz na sprzedawce że ci poradzi zwierzaka i tak dalej!
    Ja jeszcze nie mam co prawda Lamparcika ale niedługo kupie a tobie radze kupić właśnie go! I ludzie ! Nie jarajcie sie tak tym co wy nie jesteście ! cłopak chce sie dowiedzieć pisze! A nie jak niektóży kupują zwierzaka i hodują na kocu przy drzwiach wyjściowych! Widać ze sigur to chłopak mondry i pojętny więc niekturzyy powinni z niego brać przykład!

sigur
    Guest

tak sie sklada ze jeszcze nie kupilem, a przeczytalem juz chyba wszystko co mozliwe o tych jaszczurkach. przekopalem cala siec i jestem juz chyba do niego wystarczajaco przekonany. na razie jeszcze czekam az zbiore odpowiednia ilosc funduszy i wtedy zrobie terrarium i kupie zwierzaka. slyszalem, ze lepiej kupowac mlode narodzone w terrariach a nie sprowadzane w sklepach. tak wiec jezeli jest ktos z okolic elblaga i ma na sprzedaz mlode (najlepiej samce, jezeli mozna juz to rozpoznac) to prosze o kontakt.

Drutus
    Guest

Czytając twoje posty i posty i wypowiedzi innych terrarystów widzę, że podchodzisz do tego z głową. Trzymaj tak dalej i udanego wyboru.
    P.s. Bruk troszkę delikatniej.

Uprawnienia umieszczania postów