-
Re: skraplanie
On sie mocno nadyma grzebien pod pyskiem sie napreza-jest tak jakby napompowany nabiera kolorow i otwiera mocno pysk tak jakby chcial wymiotowac trwa ten incydent jakas minute i mija-poza tym je dobrze duzo zachowuje sie ok witaminy ma.roslin niestety nie mam bo nie wiem jakie moge dac.ale dbam o to zeby woda zatrzymywala sie na sciankach.mowisz ze dwa razy dziennie spryskiwac?jaki powinien byc poziom wilgotnosci 50 60 70 80 %?????????oprucz tego ze ma ten incydent z pyskiem,nieraz jak juz pisalem otwiera go troche i trzyma otwarty przez pewien czas-mowisz ze ma za duszno?moze podac mu wode,ale on sie mnie boi????miske z woda ma jak by chcial to by sie napil.teraz ma zgaszone i juz ide sprawdzic ile ma st.teraz spi na gorze i ma 25st.na dole za to ma 22 wilgotnosc teraz to 50%-w dzien troche mniej.kupilem teraz tak jak mowilas wapno-w proszku CALCIUM PANTOTHENCIUM 50 tab. 0,1.kiedy podawac witaminy a kiedy wapno-bo wiem ze nie mozna łaczyc ma 25cm.
-
czekam na odp papapa
czekam na od ja i moj leon
-
wilgotnosc zalezy od gatunku! Jesli jest to jemenski to powina byn na poziomie 70-90% wilgotnosci.
Kameleony nie korzystaja z miseczek Potrafia pasc z pragnienie przy wodzie !!!
Nie przyszlo mi do glowy ze moze niec robaki i nie jest odrobaczony dlatego moze sie tak zachowywac. Idz do weta.
-
miske z woda ma jak by chcial to by sie napil.....
-..........................
-po co kupowales kameleona jak nie masz zielonego pojecia o jego hodowli ?
kamelelony zlizuja krople wody, wiec alebo woda musi stale gdzies kapac na liscs, a pod spodem basenik(nie zagleboki), albo pipetka, kolejnie zwierze zdechnie bo myslals ze jak masz gekony tu juz mozesz sobie kameleona kupic, coz masz teraz propem przeczytaj cale to forum i stare tez
Uprawnienia umieszczania postów