Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Jakie jest najlepsze oswietlenie dla kameleona jemeńskiego??

Drutus
    Guest

Re: Jakie jest najlepsze oswietlenie dla kameleona jemeńskiego??

To macie naprawdę tanio w Wawie paczka świerszczy jakieś 15 sztuk kosztuje 12 zł
    Pozdrawiam.

u mnie 7zl -kalisz 3,5-4zl na giedzie w lodzi

iwona krzywkowska
    Guest

Cześć,
    Czy wasze kameleonki tez gubily skórę? Ja sie przeraziłam jak zobaczylam, że skóra z niego złazi-teraz za to nabrał ładniejszych kolorów.
    mam pytanie-moj kameleonek je tylko owady a czy wasze jedzą również owoce?
    Iwonek

Witam!
    Moja kamka gubi wylinke co miesiac Trwa to zaledwie 1-2 godz.
    A co do owocow kiedys jak byla mala probowalem ,ale nie wykazywala zainteresowania A teraz nie daje, Tylko swierszczyki i jakies owady lub pajaczki przyokazji zlapane

Pozdrawiam!
    Dawid
    Kameleon
    3City

iwona krzywkowska
    Guest

Hello,
    a w jaki sposób podajecie wapno? Czy rozpuszczacie je w wodzie, a moze mozna kupic wapno w proszku i podawać wraz z pokarmem?
    Jak dajecie pić swoim kamelkom-podajecie im wodę pipetkom? Moj by tak chyba nie chciał pić. Ja nalewam wode do miseczki i spryskuję liście.
    iwonek

Re: Woda i wapno

Witam!
    Wapno podaje razem ze swierszczami tj. w opisie na tej str. Kupuje Calcium pantentoncium (50 tabl. za 3,50) i rozgniatam na pyl jedna tabletke w pojemniczku, wrzucam swierszcze, zamykam pojemnik i robie wirowke (nie zamocno zeby swierszczy nie pozabijac). Oblepione swierszcze wpuszczam do terrarium. Swierszcze musza byc zjedzone w krotkim czasie bo w innym wypadku wapno odlepia sie ze swierszczy
    Jesli chodzi o pojenie kameleonow to zlizuja wode z wyposarzenia terra., lisci roslin czy scianek terrarium. Kameleony nie korzystaja z miseczek chodz slyszalem ze byly przypadki ze pily z nich. Moj nigdy nie zkorzystal z niej (stoi do dzis i robi za ozdobe) Jak chce pic to woli grysc liscie kwiatow beniamikow Z pipetki pojilem tylko pare razy bo nigdy nie mialem tyle czasu zeby stac i kapac mu na nos. Ale pil

Pozdrawiam!
    Dawid
    Kameleon
    3City

iwona krzywkowska
    Guest

Re: Woda i wapno

Dzięki, wypróbuje ten sposób.
    biedne świerszcze...

ogrzewanie

czy wylaczacie ogrzewanie na noc?? mam kameleona (pospolity) a temp w terarium ok 28-30 stopni. dotad wylaczalem na noc jedynie lampke bo nie chcial zasypiac ale teraz sie zastanawiam czy w nocy to nie za goraco dla niego. Poza tym czytalem ze kameleony zyja raczej osobno, czy ktos z was ma doswiadczenie jak sie ten zwierzak zachowywal w terarium sam a jak z towarzyszem??? co dla nich lepsze? co do świerszczy to czy ktos wie gdzie jest gielda lub inne miejsce w Warszawie gdzie mozna je kupic taniej, i za ile??

Re: ogrzewanie

kolejne pytanko - czy lampa UV powinna byc w srodku terarium (bezpieczenstwo kamelka??) czy moze byc na zewnatrz. Jaka moc - w sklepach jest ich mnostwo! zrówka tradycyjna (kształt) czy swietlowka (jest jakas roznica??) dzieki

Re: ogrzewanie

Witam!
    Ja wylaczam wszystko (promienik, swietlowke) i temp. spada do temp. pokojowej. czyli min. 20-22*C (teraz latem wyzsza). Jesli zgasisz swiatlo kameleonowi na chwilke zaraz zasypia bez roznicy gdzie siedzi. Moj czasem takie pozycje przybiera ze smiac sie chce np. wisi na siatce wentylacyjnej. Co do towarzystwa kameleonow wiele razy slyszalem ze kameleony sa samotnikami ale jak bym mial te 300zł. to bym wziol se do pary.
    Co do swierszczy nie mam pojecia bo jestem z trojmiasta

Pozdrawiam!
    Dawid
    Kameleon
    3City

Uprawnienia umieszczania postów