-
Re: drzewo w domu :)
tak tak, doszliśmy do wniosku, że miska jest zbędna
konstrukcja będzie musiała być masywna, zważając na to, że drzewo ma mieć ponad 3metry..
-
Ale na pewno będzie super, gwarantuję, a na dodatek mało kto takie drzewko będzie posiadał.
Pzdr.
-
tu nie chodzi o to czy mało kto czy wszyscy, najważniejsze jest dla mnie dobro legwana, jeśli nie może żyć w warunkach naturalnych, niech ma choć namiastkę tego, co mogłoby go spotkać gdyby urodził się może w innym miejscu i innym czasie..
-
-
Mam dość ciężki i spory konar w terrarium. Meg planuje większy ;-) Sposób mocowania do podłogi/podstawy może być nastepujący. Do pnia konaru, od dołu na porządnych 3-4 długich wkrętach ( w zależności od średnicy pnia) przykręcamy kawał porządnej deski lub grubej płyty bakelitowej (ja tak mam). Trzeba to tak przykrecić, aby łebki śrub były pochowane w mocowanej desce. Następnie konar z przykręconą deską stawiamy na niej i mocujemy wkrętami do dna terrarium lub do dowolnej podstawy, na której ma stać.
-
witam,
właśnie doszliśmy do wniosku, że wstrzymamy się z tym przedsięwzięciem do października, czyli do czasu,aż się przeprowadzimy na nowe mieszkanko
ale z tym mocowaniem pnia, bardzo fajna sprawa, tyle, że ja nie będę mocowała do dna terrarium a do podlogi hehehe
-
obym się tylko do sąsiadów nie dowierciła
-
Witam,
W podłodze nie musisz wiercić, wystarczy, że przykleisz to porządnym klejem.
Pzdr.
-
Jeśli srodek ciężkości będzie mocno przesunięty, klej może nie wytrzymać. Lepiej przykręcić ;-)
W październiku lepszy termin na zdobycie drzewka. Może już liście opadną, będzie "gołe", więc tylko brać :-)))
-
Witam,
Tylko jest pewien, malutki problemik. Kiedy już się znajdzie to jedyne drzewko, okazuje się, że rośnie ono w samym centrum miasta..............no chyba, że pod osłoną nocy.............., bo nie wydaje mi się żeby Wydz. Ochr. Środ. wydał zgodę na ścięcie drzewa dla legwana................no chyba, że zrozumie....
Pzdr.
Uprawnienia umieszczania postów