-
Re: drzewo w domu :)
tak tak, doszliśmy do wniosku, że miska jest zbędna![Wink](images/smilies/wink.png)
konstrukcja będzie musiała być masywna, zważając na to, że drzewo ma mieć ponad 3metry..
-
Ale na pewno będzie super, gwarantuję, a na dodatek mało kto takie drzewko będzie posiadał.
Pzdr.
-
tu nie chodzi o to czy mało kto czy wszyscy, najważniejsze jest dla mnie dobro legwana, jeśli nie może żyć w warunkach naturalnych, niech ma choć namiastkę tego, co mogłoby go spotkać gdyby urodził się może w innym miejscu i innym czasie..
-
-
Mam dość ciężki i spory konar w terrarium. Meg planuje większy ;-) Sposób mocowania do podłogi/podstawy może być nastepujący. Do pnia konaru, od dołu na porządnych 3-4 długich wkrętach ( w zależności od średnicy pnia) przykręcamy kawał porządnej deski lub grubej płyty bakelitowej (ja tak mam). Trzeba to tak przykrecić, aby łebki śrub były pochowane w mocowanej desce. Następnie konar z przykręconą deską stawiamy na niej i mocujemy wkrętami do dna terrarium lub do dowolnej podstawy, na której ma stać.
-
witam,
właśnie doszliśmy do wniosku, że wstrzymamy się z tym przedsięwzięciem do października, czyli do czasu,aż się przeprowadzimy na nowe mieszkanko
ale z tym mocowaniem pnia, bardzo fajna sprawa, tyle, że ja nie będę mocowała do dna terrarium a do podlogi hehehe![Wink](images/smilies/wink.png)
-
obym się tylko do sąsiadów nie dowierciła![Wink](images/smilies/wink.png)
-
Witam,
W podłodze nie musisz wiercić, wystarczy, że przykleisz to porządnym klejem.
Pzdr.
-
Jeśli srodek ciężkości będzie mocno przesunięty, klej może nie wytrzymać. Lepiej przykręcić ;-)
W październiku lepszy termin na zdobycie drzewka. Może już liście opadną, będzie "gołe", więc tylko brać :-)))
-
Witam,
Tylko jest pewien, malutki problemik. Kiedy już się znajdzie to jedyne drzewko, okazuje się, że rośnie ono w samym centrum miasta..............no chyba, że pod osłoną nocy..............
, bo nie wydaje mi się żeby Wydz. Ochr. Środ. wydał zgodę na ścięcie drzewa dla legwana................no chyba, że zrozumie...
.
Pzdr.
Uprawnienia umieszczania postów