Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: jak sadzicie??

jak sadzicie??

Czy swietlowka uv 9woltt nadaje sie do terrar z malym legusiem??

Re: jak sadzicie??

jaka to swietlowka? Jakie daje promieniowanie UV? konkretniiej musisz napisac. 9 vot?? nie chodzilo Ci przypüadkiem o 9 wat?

Pozdrawiam

kymon
    Guest

Witam,

To sa swietlowki przeznaczone do celow kosmetycznych, dla legwana kup swietlowke repti glo 5. Najmniejsza moc takiej swietlowki to 15 wat przy dlugosci 45 cm.

Pzdr.

kymon
    Guest

dzieki mam jeszcze jedno pytanie bo kupilem zarowke "sun glo " aale ona z tego co wiem wysyla tylko uva:/ wystarczy mu to narazie bez uvb przez jakis miesiac??? podaje mu witaminy sepie iiguane stic

kymon
    Guest

Pamiętaj, miesiąc to bardzo długo i zbieraj szybko fundusze. Jest jednak pewne wyjście z tej niefajnej sytuacji. Skorzystaj z tego, że mamy teraz lato i funduj swojemu legowi naturalne UV. Nie zapominaj jednak, że zostawiając legwana w wolierze musi on mieć część zacienioną, aby w razie potrzeby mógł schronić się przed promieniami słonecznymi. Myślę, że o wodzie nie muszę wspominać.

Pzdr.

W okresie letnim można zrezygnować z naświetlania UV i w 100% zgadzam się z kymonem ;-)

Ja kupuje swojemu Smokowi Repti-Glo 5.0 (lub cos podobnego z uva i b) zawsze najesien, kiedy robia sie chlody. Zwierz moze wiec sie pod nia naswietlac jesienia, zima. Na wiosne leg jest coraz czesciej na sloneczku. W lecie siedzi w wolierze calymi dniami, wiec nawet jesli swietlowka nie wytwarza juz wtedy uv, to nic sie nie dzieje. Daje po prostu swiatlo.

Uprawnienia umieszczania postów