Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Jak poprawić "przyczepność"?

Re: Jak poprawić "przyczepność"?

Nie wiem jak birzecie swoje legwany, ale przy umiejętnym braniu na ręce i używaniu skórzanych rękawic zadrapania zdarzają się sporadycznie. Brzoza słabo nadaje się na wystrój terrarium. Są w Polsce drzewa o porowatej korze i takie najlepiej wybierać.

Mój tata też powiedział że kupi mi takie robocze, murarskie duże, albo takie po łokcie najlepiej . Brzoza była najbardziej dostępna i jest bezpieczniejsza od drzew iglastych. Coś jeszcze można pokombinować. Najgorsza jest bezczynność . I proszę Pani meg11 widzę że nie tylko ja miałam problem z profilem

Re: Jak poprawić

Nie napisałem, żeby stosować iglaste. Wystarczy spojrzeć np. na sosnę, aby zobaczyć, że tam też nie ma czego się przyczepić. Najlepszy byłby np. dąb. Ewentualne na gładkiiej powierzchni można zrobić nacięcia.

ja nie zamierzam używać rękawic, legwan mieszka luzem razem ze mna w mieszkaniu, czasem są momenty, w których coś psoci, siłą rzeczy, by nie zrobił sobie krzywy muszę go wówczas podnieść i przenieść w bardziej bezpieczne miejsce, a że legwanowi to nie bardzo odpowiada, drapie mnie, wyrywając się przy tym. Natomiast jeśli to On ma ochotę wejść na mnie,wdrapuje się, siada mi na ramieniu i wie jak zrobić, żeby nie podrapać

GoodCharlotte, ja nie jestem żadna Pani

Nauczyłem się postępować z Guciem podczas przenoszenia. Nie jest to łatwe, bo on tego nie lubi, ale radzę sobie bez rękawic. Zadrapania zdarzają się sporadycznie. Podczas przenoszenia blokuję swoim ramieniem jego ogon, co uniemożliwia mu bicie o ostre przedmioty. To chroni przed uszkodzeniami i pomaga w zmaganiach z silnymi osobnikami ;-)

Kiedyś w szkole mieliśmy taki wierszyk na temat "Jak to pięknie brzmi Pan i Pani". Mnie się zwroty te podobają i uważam że starszym jednak szacunek się należy, a zwroty Pan i Pani są najlepsze do jego wyrażania (muszę koniecznie znaleść ten wierszyk) Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów