-
Rozłąka
Czy dwutygodniowa nieobecność opiekuna i nie wypuszczanie go z terra , oczywiście będzie dobrze karmiony - wpłynie na oswajanie , psychikę itp.
Leg ma jakieś 14 miesięcy a niestety musze go zostawić na te 14
dni
-
Re: Rozłąka
Jaszczurki nie wiążą się emocjonalnie Powinno być wszystko w porządku.
-
-
oczywiście mam na myśli 4ro letniego oswojonego,przywiązanego do mnie legwana, który nie mieszka w terrarium, a nie małego dzikiego brzdąca.. maluchowi, pewnie na ręke bedzie jak nie bedzie nikt mu zaglądał do terra
-
Dzięki bardzo mnie uspokoiliście , mogę z czystym sumieniem pakować walizkę ...
-
Legwany nie wiążą się emocjonalnie z opiekunem, ale bywa, że na swój sposób się przywiązują, kojarzą pewne czynności z dana osobą. W przyzwyczajaniu gada do siebie ważna jest systematyka. Rozłąka 14-to dniowa nie powinna mieć wpływu na "oswajanie".
-
Ja zawsze wyjezdzajac na wakacje zostawiam Smoka pod opieka mojej babci. Babcia tak sie o niego troszczy, zeby mu sie nic nie stalo pod moja nieobecnosc, ze chyba nawet lepiej ode mnie Nie martw sie, legwan nie bedzie tesknil, to nie pies. Moze sie nawet ucieszy, ze ma w koncu troche spokoju i nikt mu nie przeszkadza. Podzielam zdanie Ryska. Legwany nie przywiazuja sie emocjonalnie do wlasciciela. Co najwyzej sie oswajaja i przyzwyczajaja do danej osoby i tyle.
-
Beata, zle chyba cos Ci sie napisalo..
one sie nie oswajaja, conajwyzej sie przywiazuja..
Uprawnienia umieszczania postów