-
Re: Czy tak moze byc?
Witam,
Jeżeli chcesz zbudować terra docelowe dla dorosłego lega to przejrzyj inne posty. Kupując legwana napewno dowiedziałeś się jaki będzie duży. Ja osobiście jestem za budową dużego terra, ponieważ oszczędza to dużo czasu i pieniędzy (chyba, że budowa terrariów to Twoje hobby ). Legwan szybko wyrasta z małego terrarium, a my budujemy niepotrzebnie kolejne terra itd. Wracając do wystroju, pomyśl ile możliwości daje Tobie i Twojemu legwanowi duże terrarium. Można w nim ustawiać gałęzie, konary, pnie, modelować kapitalne strukturalne tła, zrobić wodospad, basen, drabinki, mosty, półki, praktycznie możliwości są nieograniczone. Teraz realnie pomyśl jak ciekawie, bez tych rekwizytów urządzić terrarium??? - wydaje mi się, że to niemożliwe. A teraz włóż niektóre z w/wym. rzeczy do Twojego terra to zdasz sobie sprawę, że nie ma w nim miejsca dla legwana, a przecież chodzi nam o to żeby naszym podopiecznym było jak najlepiej, a jednocześnie terrarium stanowiło niesamowitą ozdobę naszego mieszkania. Uff, ale się napisałem, ale DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE.
Pzdr.
-
Owszem masz racje bo po włozeniu jeszcze 2 konarów faktycznie jest mało miejsca mam w planach zrobic moze po wakacjach jak starczy fundyuszy nowe terrarium takie jakie buduje WaRiaT_1986 o podstawie 80x80 bo niestety wieksze mi sie nie zmiesci do pokoju i wysokie na 170-180 cm ale jak narazie jeeszcze jakis czas moze "robal" posiedziec w tym terrarium 100x50x50 tylko tu ise pojawia kolejne pytanie ile on tam moze jeszcze by :>?
-
Ja proponuje wykleic sciany zielonym korkiem. Bardzo fajnie to wyglada
Uprawnienia umieszczania postów